Online 4 februari

Webinar Leergemeenschap preventie (van thuiszitten)

Op 4 februari jl. vond de eerste bijeenkomst plaats van de leergemeenschap preventie (van thuiszitten). Na het openingswoord van Mike Jolink van het Steunpunt Passend Onderwijs nam Peter Hulsen van het NCJ de actualiteiten door en stond stil bij het onderzoek naar verzuim, de prestatiebox, preventie van thuiszitters en de checklist aanwezigheidsbeleid. Vervolgens vertelde Laura Thomassen over de thuiszitters aanpak van de gemeente Amsterdam. En vertelden Marije Brouwer en dr. Patricia Graczyk over de thuiszitters aanpak SWV Almelo. Na afloop van het webinar deelden de deelnemers ervaringen tijdens groepsgesprekken. Bekijk hieronder de presentatie, documenten en het webinar.

Documenten & informatie

Volgende bijeenkomst

Op 18 maart vindt de volgende bijeenkomst plaats van de leergemeenschap preventie (van thuiszitten). Ook dan hebben wij een mooi programma voor u gemaakt. U hoeft zich niet opnieuw voor deze bijeenkomst in te schrijven.

Webinar

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video