Banner

Ik wil aan de slag met passend onderwijs op school

Het Steunpunt Passend Onderwijs ontwikkelt veel producten en activiteiten die ondersteuning bieden bij de uitvoering van passend onderwijs in de school en in de klas.

Het steunpunt deelt inspirerende praktijkvoorbeelden, maakt handreikingen in afstemming met professionals, organiseert themabijeenkomsten en deelt informatie over passend onderwijs in de school. Ook ontwikkelt het steunpunt instrumenten die ondersteuning bieden bij de uitvoering van passend onderwijs op school, zoals de scans passend onderwijs en de privacytool.

icnMeer lezenSluit

Samen leren

Het SPO heeft instrumenten ontwikkeld die scholen kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van passend onderwijs, zoals bijvoorbeeld de Scan passend onderwijs voor scholen. Ook zijn er instrumenten en activiteiten die scholen helpen om te leren van elkaar. Zo is er een visitatieaanpak ontwikkeld en zijn er leergemeenschappen en ontwikkelgroepen waarin onderwijsprofessionals kennis en ervaringen uitwisselen en zich gezamenlijk buigen over vraagstukken rond een bepaald thema. Er zijn leergemeenschappen over de volgende thema’s:

 • Banner
  Ontwikkelgroep werken aan aanwezigheid

  Tijdens online bijeenkomsten staat de ontwikkelgroep onder meer stil bij het begrip aanwezigheid. Dit is…

  Lees meer

 • Banner
  Ontwikkelgroep samenwerking regulier speciaal

  Er is een ontwikkelgroep voor samenwerkingsverbanden die werken aan de integratie/samenwerking regulier en speciaal onderwijs…

  Lees meer