Banner

Op vrijdag 9 juni ben je van harte welkom bij Het Gele Park. Het Gele Park in Lichtenvoorde is een breed voorzieningencentrum waar elk kind tussen 0 en 13 jaar met vertrouwen, respect en plezier meedoet en erbij hoort. We bieden een open en geborgen omgeving waar de ontwikkelbehoefte van het kind centraal staat. Een plek waar we ieders talenten stimuleren en elkaars mogelijkheden uitdagen. Door de goede samenwerking tussen verschillende disciplines en specialismen bieden we wat echt nodig is, zodat we samen kunnen groeien.

Het Gele Park is ontstaan uit de behoefte om handen en voeten te geven aan het feit dat elk kind zich ontwikkelt op een unieke en ‘eigen’wijze. Het systeem zou daaraan onder geschikt moeten zijn of worden. De behoefte om te ontschotten, zowel horizontaal, d.w.z. tussen de verschillende onderwijstypes (bao-sbo-so) als verticaal, tussen de verschillende organisaties op leeftijd: denk aan kinderopvang-basisonderwijs-groep 1/2-groep 3, enzovoort.

Vanuit de wetenschap dat dit niet een, twee, drie gerealiseerd gaat worden hebben we wel een eerste stap gezet door ons samen, gemixt, in één gebouw te huisvesten. Deze actie levert vele voordelen op, naast uiteraard ook de nodige puzzels. We zijn nu bijna twee jaar onderweg en hebben veel geleerd, maar ook nog veel te leren. Kijk hier voor meer informatie. 

Benieuwd?

Wil je Het Gele Park met eigen ogen zien, ga dan mee op werkbezoek 9 juni 2023. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, op volgorde van aanmelding.

Programma

10.00 – 10.30 uur     Kennismakingsrondje
10.30 – 11.15 uur      Presentatie door Will van der Zanden over het concept van de school
11.15 – 11.45 uur       Rondleiding school of in gesprek met een mentor en leerling
11.45 – 12.30 uur      Ruimte voor gesprek met de deelnemers van het werkbezoek

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 9 juni 2023
Tijd: 10.00 – 12.30  – Inclusief lunch
Waar: Het Gele Park – Varsseveldseweg 47 – 7131BH Lichtenvoorde                
Voor wie: Medewerkers van scholen van primair (bao-sbao) of speciaal onderwijs (so) die al  bezig zijn vorm te geven of plannen hebben voor een samenwerking tussen regulier speciaal (zorg en kov) richting inclusiever onderwijs.
Beschikbare plekken: 20 – op volgorde van aanmelding ( let op: per school kan 1 persoon deelnemen).
Kosten: Er zijn geen kosten aan het werkbezoek verbonden.
Aanmelden: Via dit formulier