Banner

De ouder- en jeugdsteunpunten gaan informeren, steunen en signaleren. Tegen het einde van het schooljaar 2021-2022 hebben alle samenwerkingsverbanden een functionerend steunpunt en concrete plannen hoe zij binnen hun samenwerkingsverband gaan steunen en signaleren.

De leidraad ‘Samen bouwen aan ouder- en jeugdsteunpunten’ helpt samenwerkingsverbanden passend onderwijs bij het opzetten van ouder- en jeugdsteunpunten opzetten. De leidraad geeft aan welke functies een ouder- en jeugdsteunpunt moet vervullen en aan welke voorwaarden het moet voldoen. Daarnaast geeft de leidraad praktische tips voor de oprichting. De samenwerkingsverbanden passend onderwijs worden bij het oprichten van de steunpunten ondersteund door een expertgroep. 

Start vliegende brigade

De vliegende brigade is van start gegaan. De partijen die samenwerkten aan de totstandkoming van de leidraad hebben een voordracht gedaan voor leden van die vliegende brigade. Dick Rasenberg, Nico ’t Hooft, Floor Kaspers en Lucas van de Vijver gaan onder leiding van Mark Weghorst de komende periode de ontwikkeling van ouder- en jeugdsteunpunten bij samenwerkingsverbanden stimuleren.

Samenwerkingsverbanden kunnen vragen stellen aan deze vliegende brigade, ze stellen zelf hun vragen en zullen op verschillende manier de ondersteuning vormgeven. Vragen die bij veel samenwerkingsverbanden leven ten aanzien van deze ontwikkeling kunnen ze bijvoorbeeld in een webinar gaan beantwoorden.

De vliegende brigade is bereikbaar via info@vliegendebrigade.com, of <voornaam>@vliegenbrigade.com.