Banner

Stem van de vso-leerling komt op voor de belangen van leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. De oprichters zijn een groep enthousiaste leerlingen die het belangrijk vindt dat de stem van de vso-leerling wordt gehoord. Naast het bestuur, bestaande uit vso-leerlingen, beschikken ze ook over een leerlingenpanel. Voor dit leerlingenpanel hebben ze meer leerlingen nodig en daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

Hoe kan je helpen? Door onderstaande tekst en de poster te sturen aan jouw leerlingen op school. Ook helpt het wanneer de mentor de oproep bespreekt in de klas om zo leerlingen enthousiast te maken om deel te nemen aan het leerlingenpanel.

Mail aan de leerling

Beste leerling,

We hebben jou nodig! Jij zit namelijk op het vso en wij zijn op zoek naar vso-leerlingen. Wij hebben het op ons genomen om de belangen van vso-leerlingen te vertegenwoordigen. Dat kunnen we uiteraard niet alleen. Daarvoor hebben we zoveel mogelijk leerlingen uit het vso nodig!

Wij vinden het belangrijk dat:

  • er voor iedereen onderwijs mogelijk is;
  • er maatwerk geleverd wordt als leren ‘niet vanzelf’ gaat;
  • leerlingen mogen meepraten over school en onderwijs.

Kijk in de bijlage en lees onze website. Als je denkt: het is inderdaad belangrijk dat wij als vso-leerlingen kunnen meepraten over beslissingen die voor en over ons genomen worden, schrijf je dan in voor ons leerlingenpanel. Het kost je niet veel tijd en toch is het belangrijk werk. Het maakt niet uit op welke vso-school je zit.

Samen weten we meer dan alleen. Jouw stem telt!

Alvast bedankt!
Laura, Bodhi, Jelte, Tom en Ruben

Meer informatie