po vo so
6 september 2021

Week van Inclusief Onderwijs – maandag 27 sept – vrijdag 1 okt

Een inclusieve samenleving begint bij een stevig fundament: inclusief onderwijs. Een onderwijssysteem waarin iedereen welkom is en alle kinderen en jongeren samen in de klas goed onderwijs genieten. Ook de leerlingen met een chronische aandoening en met gedrags- of leerproblemen die extra zorg of ondersteuning nodig kunnen hebben. Daarom organiseert het Platform Naar Inclusiever Onderwijs de Week van Inclusief Onderwijs van 27 september tot en met 1 oktober 2021.

Tijdens de week wordt er stilgestaan bij het belang van inclusief onderwijs, de goede stappen die nu al gezet zijn en de stappen die nog gezet moeten worden. Met verschillende partijen gaat men in gesprek over hoe de route naar inclusief onderwijs kan worden versneld. Tijdens deze week gaat JongPIT, de stichting voor en door jongeren met een chronische aandoening, met enkele inclusieve scholen tijdens een bijeenkomst in gesprek met leden van de Tweede Kamer om hen te informeren over de stand van zaken omtrent inclusief onderwijs, ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Bovendien worden in deze week bijdragen geleverd aan het congres van de VO-raad op 30 september en de sectorraad Praktijkonderwijs, op 29 september.

Programma en aanmelden

Het uitgebreide programma deze week is te lezen op www.weekvaninclusiefonderwijs.nl. Het is direct mogelijk om zich per sessie aan te melden. Deelname is online en gratis.


Nieuws 17 september 2021

Netwerkbijeenkomst PO/VO-J42: ‘De stem van de jongere’

Binnen passend onderwijs en jeugdhulp praten we vaak over kinderen en jongeren, maar niet vaak genoeg met hen. Terwijl het […]

Meer lezen »

Nieuws 14 september 2021

Inschrijven nu mogelijk voor de bijeenkomst bovenschoolse voorzieningen

Op 7 oktober 2021 van 15.00-17.00 uur organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs samen met het NJi en medewerkers van OPDC’s […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video