vo
25 juni 2021

VO-congres 2021

Het onderwijs kijkt verder, dat is het thema van de 14e editie van het VO-congres, dat op 30 september plaatsvindt. De afgelopen anderhalf jaar hebben leraren, schoolleiders, bestuurders en alle andere schoolmedewerkers een prestatie van formaat neergezet. We hebben geïmproviseerd en ons aangepast aan alle, vaak veranderende, regels en daarmee hebben we er met elkaar voor gezorgd dat leerlingen zo goed mogelijk onderwijs konden blijven volgen. Ook hebben we veel geleerd, over onderwijs, over onze school en over onszelf. De focus lag daarbij op de eigen organisatie, terecht natuurlijk.

Nu mogen we weer bij elkaar komen en is het tijd om samen te bekijken wat de afgelopen periode heeft gebracht. We hebben de schoolorganisatie en onszelf deels opnieuw moeten uitvinden. Welke veranderingen willen we behouden? Wat werkte niet? Hoe zorgen we ervoor dat we blijven ontwikkelen? Hoe stimuleer je in de school het vermogen om te veranderen, zonder dat het ten koste gaat van de mensen?

De urgente, maatschappelijke uitdagingen zijn niet verdwenen. Denk aan krimp, kansengelijkheid, lerarentekorten en digitalisering. Er zijn wel nieuwe inzichten en kennis. En er zijn mooie nieuwe kansen, zoals het Nationaal Programma Onderwijs. Op het VO-congres willen we daarover met elkaar in gesprek. Tijdens de lezingen en workshops bieden wij u inspiratie, kennis en ervaringen uit de praktijk  En er is natuurlijk voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten.

Eenmalige nieuwe opzet

We weten niet welke coronamaatregelen eind september nog van kracht zijn. We gaan er vanuit dat het ook dan nog wenselijk is dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Dit betekent dat we tijdens het VO-congres helaas minder mensen tegelijkertijd op locatie kunnen ontvangen dan normaal. Daarom hebben we een ochtend- en een middagcongres, met twee gelijkwaardige programma’s. Als u zich inschrijft kunt u bepalen welk dagdeel u wilt komen.

Beide dagdelen zullen worden geopend met de jaarrede van Paul Rosenmöller, gevolgd door een inspirerende keynote speaker. Rutger Bregman, auteur van de bestseller ‘De meeste mensen deugen’ is een van de hoofdsprekers. Daarna volgt een workshopprogramma met onder andere aandacht voor verandervermogen, duurzame ontwikkeling, kansengelijkheid, intersectoraal leren, digitalisering en het lerarentekort.

De kosten voor het VO-congres bedragen daarom eenmalig € 145,00 excl. btw. De voorregistratie staat al open. Vanaf begin september kunt u uw persoonlijke programma samenstellen en de keuze van de workshops doorgeven. Iedereen die zich nu inschrijft ontvangt van ons bericht zodra het zover is. Wilt u liever toch nog even wachten met inschrijven? Mis het VO-congres niet en noteer alvast de datum in uw agenda!

Praktische informatie

Wanneer: Donderdag 30 september 2021
Ochtendcongres: 09.00 uur ontvangst, start 9.30 uur tot 13.15 uur inclusief lunch
Middagcongres: 13.30 uur ontvangst, start 14.00 uur tot 17.30 uur inclusief borrel
Waar: NBC Nieuwegein, Blokhoeve 1 te Nieuwegein
Voorregistratie: Via dit formulier


Nieuws 17 september 2021

Netwerkbijeenkomst PO/VO-J42: ‘De stem van de jongere’

Binnen passend onderwijs en jeugdhulp praten we vaak over kinderen en jongeren, maar niet vaak genoeg met hen. Terwijl het […]

Meer lezen »

Nieuws 14 september 2021

Inschrijven nu mogelijk voor de bijeenkomst bovenschoolse voorzieningen

Op 7 oktober 2021 van 15.00-17.00 uur organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs samen met het NJi en medewerkers van OPDC’s […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video