po vo
27 februari 2019

Villa Revius wint Onderwijsprijs

Villa Revius in Doorn heeft de Utrechtse Onderwijsprijs gewonnen. Dat werd dinsdag bekend gemaakt in het Provinciehuis in Utrecht. Het Revius heeft zich daarmee ook ‘geplaatst’ voor de landelijke finale op 27 maart in Leiden. Wethouder Chantal Broekhuis was bij de prijsuitreiking aanwezig. ,,Een mooie samenwerking voor passend onderwijs door het Revius Lyceum en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een plek waar kwetsbare kinderen onderwijs op maat kunnen genieten omdat dat even nodig is. Zo wordt thuis zitten en school uitval voorkomen. Gewoon even super trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt”, plaatste zij op Facebook.

Onderwijsaanbod

Bij de totstandkoming van Villa Revius hebben de gemeente Utrechtse Heuvelrug en het Revius Lyceum Doorn de handen ineengeslagen om tot een uniek onderwijsaanbod te komen. De Villa biedt een combinatie van onderwijs en een passend ondersteuningstraject.

Het doel van het onderwijs op deze manier is het voorkomen of verminderen van thuiszitten met als motto: ‘we kijken minder naar wat moet en meer naar wat een jongere aankan op het gebied van onderwijs met aanpassingen in het rooster en gerichte begeleiding’. Ook voor leerlingen die wellicht gaan uitvallen is er plek.

Begeleiding

De gemeente Utrechtse Heuvelrug stelt een begeleider passend onderwijs voor de dagelijkse begeleiding in de Villa beschikbaar. Daarnaast lopen gedurende de dag docenten binnen om de leerlingen te ondersteunen bij bepaalde vakken. Andersom kunnen leerlingen ook een deel van een dag of les doorbrengen bij hun eigen klas.

 

Bron: Nieuwsblad De Kaap.nl


Nieuws 21 maart 2019

Nieuwe ontwikkelgroep ‘Nieuwkomers in het regulier onderwijs’

Hoe kan uw school en samenwerkingsverband ervoor zorgen dat nieuwkomersleerlingen na hun ISK-periode in het vo, optimaal instromen op uw […]

Meer lezen »

Nieuws 21 maart 2019

Doorzettingsmacht: resultaten vragenlijst samenwerkingsverbanden

Bij samenwerkingsverbanden is door de Inspectie van het Onderwijs in mei 2018 een vragenlijst uitgezet, waarbij vragen zijn gesteld over […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video