po vo
30 september 2020

Vernieuwd weeraanwezigopschool.nl

De site weeraanwezigopschool.nl is vernieuwd. Dit initiatief van partners van het thuiszittersoverleg is de startpagina voor betrouwbare, praktische informatie over corona en het onderwijs. Leerlingen weer aanwezig krijgen op school is het vertrekpunt.

Vernieuwde site

De vernieuwde site weeraanwezigopschool.nl biedt schoolleiders, leraren, intern begeleiders en zorgcoördinatoren praktische informatie over het onderwijs en corona. Op de site vinden zij handvatten voor het gesprek met leerlingen en hun ouders over aanwezigheid en veiligheid op school.

De site bundelt informatie en links naar de diverse sites met specifieke informatie per onderwerp. Zo ziet de bezoeker makkelijk en snel welke informatie waar te vinden is. Nieuw is de pagina met een overzicht van de helpdesks voor het stellen van vragen. Ook is er nu informatie over het opstarten en vormgeven van (afstands-) onderwijs en de afwegingen en geldende richtlijnen voor het (speciaal) onderwijs.

Alle informatie is voor iedereen laagdrempelig te raadplegen. De site wordt wekelijks vernieuwd en aangepast op de actuele stand van zaken van het onderwijs en corona. Weeraanwezigopschool.nl bestaat sinds mei 2020 en is ontwikkeld om schooluitval door corona nu en in de toekomst te voorkomen.

Naar de site >>


Nieuws 26 oktober 2020

Inclusief Onderwijs Maand

Van 21 oktober tot en met 16 gaat de Inclusief Onderwijs Maand van start. In aanloop naar het debat over […]

Meer lezen »

Nieuws 26 oktober 2020

M@ZL: grip houden op ziekteverzuim

Door afstandsonderwijs tijdens de lockdown was het moeilijk om kinderen goed in beeld te krijgen en te houden. Sinds de […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video