po vo
10 april 2018

Verdiepingssessie ‘Verevening’ I po vo

De vereveningsperiode is halverwege. Hoogste tijd om een tussenbalans op te maken. Eerste onderzoeksresultaten geven informatie over de gang van zaken binnen samenwerkingsverbanden po en vo met een negatieve verevening. Er zijn kwantitatieve gegevens bekend en informatie over de meer zachte factoren.

Tijdens de netwerkbijeenkomst financieel management en verantwoording op 8 maart jl. bogen zo’n 35 vertegenwoordigers van samenwerkingsverbanden po en vo zich over de vraag hoe het samenwerkingsverbanden vergaat die een grote negatieve vereveningsopdracht hebben? U leest erover in dit verslag.

Verdiepingssessie: 25 juni 2018

Kortom, het vereveningsvraagstuk is groot en vraagt om een verdiepingssessie. Graag nodigen wij bestuurders, schoolleiders en kwaliteitsmedewerkers van zowel samenwerkingsverbanden als schoolbesturen po en vo uit om deze verdiepingssessie bij te wonen op 25 juni a.s. bij het UCK in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst presenteert Infinite Financieel de onderzoeksresultaten en is er volop mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de vereveningsopgave. Zo leren wij van elkaar en verkennen wij wat werkt en wat niet werkt.

Programma

09.00 uur           Inloop met koffie & thee
09.30 uur           Opening en welkom door raden
09.35 uur           Presentatie van onderzoeksresultaten
10.30 uur           Pauze met koffie & thee
10.45 uur           Gedachtewisselingen in groepen – Leren van elkaar over werkbare oplossingen
11.45 uur           Plenaire terugkoppeling
12.25 uur           Afsluiting & lunch

Praktische informatie

Datum:              25 juni 2018
Tijd:                   Inloop vanaf 9.00 uur. Bijeenkomst van 9.30 uur tot 12.30 uur met aansluitend lunch
Locatie:             UCK, Domplein 4, Utrecht
Route:               Vanaf Centraal Station bus 51, 77, 7 of 74 en uitstappen bij bushalte Janskerkhof. In de omgeving is alleen betaald parkeren, dichtstbijzijnde parkeergarage is Springweg op ca. 400 m)
Voor wie:           Bestuurders, schoolleiders en kwaliteitsmedewerkers van zowel samenwerkingsverbanden als schoolbesturen po en vo
Aanmelden:       Via dit formulier


Nieuws 12 juli 2018

Tien succesfactoren voor passend onderwijs

Op basis van de bijeenkomst over verevening in maart 2018 hebben deelnemers succesfactoren voor passend onderwijs geformuleerd. Tijdens de vervolgsessie […]

Meer lezen »

Nieuws 9 juli 2018

Passend onderwijs is passen en meten

De Tweede Kamer blijft kritisch op de uitvoering van passend onderwijs. Dat bleek begin juli in een reeks van overleggen […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video