po vo
27 maart 2018

Vacature projectmedewerker passend onderwijs

Het Steunpunt passend onderwijs van de VO-raad is op zoek naar een Projectmedewerker passend onderwijs (0,8 fte).

Voor het Steunpunt passend onderwijs (SPO) zoeken wij een inhoudelijk en organisatorisch sterke projectmedewerker op het thema. Het steunpunt ondersteunt scholen, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden in het voortgezet onderwijs bij het verder vormgeven van passend onderwijs. Het steunpunt biedt hen informatie, advies en maatwerkondersteuning.

De PO-Raad en VO-raad willen de krachten bundelen en het Steunpunt passend onderwijs gezamenlijk invullen en zo het primair én voortgezet onderwijs te ondersteunen. Dit moet voor de zomervakantie van 2018 realiteit zijn. Je zult als projectmedewerker zowel voor het po als het vo werkzaam zijn.

De functie:

Als projectmedewerker werk je mee aan de uitvoering van de verschillende thema’s die vallen onder het Steunpunt passend onderwijs. Je voert onderdelen daarbinnen zelfstandig uit: je schrijft voorbereidende notities, organiseert, begeleidt bijeenkomsten voor onder meer kennis- en klankbordgroepen en onderhoudt contacten met het werkveld.

Specifieke functievragen:

Inhoudelijk heb je kennis van verantwoording, toezicht, bedrijfsvoering, bekostiging en financieel management. Daarnaast heb je affiniteit met de onderwerpen onderwijs – jeugd, regulier en speciaal onderwijs en de uitvoering van passend onderwijs op de school.

Wij vragen:

Een inhoudelijk en organisatorisch sterke projectmedewerker die bekend is met de dynamiek rondom de invoering van passend onderwijs en kennis heeft van relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen op dit terrein. Je beschikt over minimaal een HBO-werk en denkniveau, je bent sterk in het coördineren en organiseren van verschillende activiteiten die het project uitvoert.

Wij bieden:

De gelegenheid via het steunpunt passend onderwijs een cruciale bijdrage te leveren aan de invoering van passend onderwijs in het primair en voortgezet onderwijs. De VO-raad biedt een parttime baan voor 0,8 fte met een salaris in schaal 10/11 CAO VO, afhankelijk van de werkervaring en een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden een contract voor één jaar met optie tot verlenging. De functie is per 1 juni 2018 beschikbaar.

Solliciteren:

Als je geïnteresseerd bent in deze functie kun je vóór 16 april 2018 reageren. Je kunt je motivatie en CV sturen naar vacature@vo-raad.nl. Op 23, 24 en 26 april vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Mike Jolink, projectleider van het steunpunt passend onderwijs van de VO-raad via 030 – 232 48 00.


Nieuws 12 juli 2018

Tien succesfactoren voor passend onderwijs

Op basis van de bijeenkomst over verevening in maart 2018 hebben deelnemers succesfactoren voor passend onderwijs geformuleerd. Tijdens de vervolgsessie […]

Meer lezen »

Nieuws 9 juli 2018

Passend onderwijs is passen en meten

De Tweede Kamer blijft kritisch op de uitvoering van passend onderwijs. Dat bleek begin juli in een reeks van overleggen […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video