Professionalisering

Documenten & Instrumenten

Waar bent u naar op zoek?

Filter op onderwerp
po vo
Documenten & Instrumenten
Draaiboek collegiale visitatie voor scholen

Het Steunpunt heeft de Collegiale Ontwikkelingsgerichte visitatie Passend onderwijs voor het VO ontwikkeld. In het voorliggende draaiboek wordt beschreven hoe een school en/of swv op eigen wijze de COP kan inzetten. In het draaiboek worden enkele tips meegegeven om de invoering van de visitaties tot een succes te maken.

po vo
Documenten & Instrumenten
Digitale tool passend onderwijs en privacy

De digitale privacy tool geeft overzicht en duidelijkheid over wat samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen moeten regelen op het gebied van passend onderwijs en privacy. De tool is een praktische vertaling van wet-en regelgeving en geeft aan de hand van processtappen een overzicht van de privacy-aspecten en veel gestelde vragen.
De tool is te bezoeken via passendonderwijsenprivacy.nl, maar is ook te plaatsen op de eigen website of intranet (klik op ‘insluiten eigen website’ – rechts bovenin de tool). De tool is ontwikkeld door de PO-Raad en VO-raad in samenwerking met het ministerie van OCW, Kennisnet, LECSO, NJi, NIP en NVO.

vo
Documenten & Instrumenten
Draaiboek Collegiale Ontwikkelingsgerichte visitaties Passend onderwijs

Wilt u graag weten hoe het op uw school staat met de organisatie en invulling van de (extra) ondersteuning? Of wilt u als samenwerkingsverband van uw scholen leren waar de ontwikkelmogelijkheden rond passend onderwijs liggen? Doe dan mee aan de COP: de Collegiale Ontwikkelingsgerichte visitatie Passend onderwijs. Dit draaiboek uit 2017 is bedoeld voor het swv, scholen en visitatieteams die met de COP aan de slag willen gaan.

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video