po vo
8 april 2019

Terugblik VO-raad congres 2019 en lezing professor dr. Dolf van den Berg

Met ruim 1600 bezoekers was het VO-congres op 28 maart 2019 was het drukst bezochte congres tot nu toe. Het thema was: Creatief met curriculum – Ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school. Bezoekers konden inspiratie opdoen tijdens lezingen, workshops en op de informatiemarkt.

Steunpunt Passend Onderwijs
Namens het Steunpunt Passend Onderwijs gaf professor dr. Dolf van den Berg een lezing over de noodzaak van een onderwijstransitie. Hierbij gaat hij uit van een nieuw pedagogisch concept, voornamelijk rustend op evolutie. Niet gebaseerd op gelijkheid, maar juist op verschillen. Evolutie wordt een kernbegrip in het onderwijs.

Wilt u de boodschap van Van den Berg nog eens rustig nalezen kijk dan hier. Verder vindt u op deze pagina de foto’s, video’s en links naar de andere presentaties van lezingen en workshops die werden gegeven.


Nieuws 13 juni 2019

Save the date: Conferentie onderwijs – jeugd ∙ 31 oktober

Samen ontwikkelkansen voor kinderen creëren! Ieder kind heeft recht op een kansrijke ontwikkeling en recht op onderwijs. Wanneer ouders, kinderen […]

Meer lezen »

Nieuws 13 juni 2019

‘Mét andere ogen’ de regio’s in

Start programma verbeteren aansluiting onderwijs, kinderopvang, zorg en jeugd Alle kinderen verdienen optimale ontwikkelkansen, ongeacht hun zorgbehoeften, gedrag of beperkingen. […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video