po vo
16 maart 2020

Scholen in geslotenheid mogen open blijven

Het kabinet heeft besloten dat basisscholen, middelbare scholen en mbo-instellingen vanaf 16 maart, tot en met 6 april sluiten. In aanvulling op dit besluit heeft minister Slob vandaag besloten dat scholen bij gesloten residentiële instellingen in principe open blijven.

Het gaat hierbij om scholen bij gesloten jeugdzorginstellingen en justitiële jeugdinrichtingen. Juist voor deze jongeren is het belangrijk om structuur te houden binnen hun integrale dagprogramma. Het is aan de scholen in geslotenheid om af te stemmen met de docenten en ander personeel of zij open kunnen blijven of niet. Leraren gelden als een cruciale beroepsgroep, net als de zorg. Zij mogen hun kinderen dus naar de opvang en school brengen. Ook als slechts één van de ouders een beroep uitoefent dat onder deze groep valt, mogen kinderen naar de opvang in de school of naar het kinderdagverblijf.

Ook op bovenstaand bericht geldt dat men de algemene RIVM-maatregelen in acht moet nemen: ondanks het feit dat scholen in geslotenheid open mogen blijven, moet men bij verschijnselen thuis blijven. Dit geldt voor zowel leerling als leraar of ander onderwijspersoneel.

Dit bericht is afgestemd met het ministerie van VWS en JenV. Medewerkers uit het onderwijs verwijzen wij graag naar de informatiepagina’s over het Coronavirus van de PO-Raad en de VO-raad en raadpleeg regelmatig de overheidssite gewijd aan COVID-19.

 


Nieuws 20 maart 2020

Corona en de gevolgen voor passend onderwijs

De huidige situatie rond het coronavirus roept bij scholen en samenwerkingsverbanden vragen op die betrekking hebben tot passend onderwijs. En […]

Meer lezen »

Nieuws 20 maart 2020

Voortgezet speciaal onderwijs en staatsexamens

Veel leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs nemen deel aan staatsexamens. Deze bestaan uit een centraal-examen en een college-examen. Het […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video