po vo
21 februari 2018

Save the date: conferenties SWV PO en VO en hun partners

Samen in beweging: werken aan een inclusieve samenleving vanuit het hart

Traditiegetrouw vindt op 4 & 5 oktober 2018 de tweedaagse conferentie voor en door samenwerkingsverbanden PO en VO plaats in congrescentrum De Werelt in Lunteren, voorafgegaan door een Proeverij op 25 mei a.s. Zet deze data alvast in uw agenda!

Wij bouwen voort op de positief ervaren conferenties van de afgelopen twee jaar, waarin wij met elkaar een beweging in gang hebben gezet. Een beweging waarin ieder op zijn eigen manier in zijn eigen regio en vanuit het eigen hart zich inzet voor onze maatschappelijke opdracht om goed te doen voor kinderen en jongeren.

Terugblik conferenties 2016 en 20017

In 2016 stond tijdens de conferentie ‘Samen werken aan de transformatie’ onze zoektocht naar onze maatschappelijke opdracht centraal, met als opbrengst het document van de dag. In 2017 was het thema ‘Samen leren leven’ en leerden wij dat partijen het beste vanuit hun verantwoordelijkheid voor het welzijn en het meedoen van kinderen kunnen optrekken. Hierbij mogen posities geen rol spelen – het gaat om samen het goede te doen voor kinderen en jongeren. Dit jaar zetten wij onze gezamenlijke zoektocht voort en willen wij met elkaar én met de partners in 2018 de beweging naar een meer inclusieve samenleving een stap verder brengen.

Proeverij: vrijdag 25 mei 2018

Als opmaat voor de tweedaagse organiseren wij een heuse proeverij op vrijdag 25 mei tussen 10.00 en 16.00 uur in het Muntgebouw in Utrecht. Wij hebben twee inspirerende sprekers voor u uitgenodigd:

  • Professor Patrick Kenis: hoogleraar op het gebied van Policy and Organisation Studies aan Tilburg University
  • Frans Wilms: voormalig burgemeester van Maasgouw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Radar (zorginstelling Zuid-Limburg) en auteur van het boek ‘Groeien in leiderschap, begin bij jezelf en doe het samen’

Naast deze sprekers is er weer volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en zo samen warm te draaien voor de tweedaagse in het najaar.

Wanneer: vrijdag 25 mei 2018
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur
Waar: Het Muntgebouw, Leidseweg 9 in Utrecht
Voor wie: Leidinggevenden samenwerkingsverbanden PO en VO met partners
Kosten: Er zijn geen kosten aan de Proeverij verbonden
Aanmelden: Via het aanmeldformulier

Tweedaagse: donderdag/vrijdag 4 & 5 oktober 2018

Voor de zomer ontvangt u meer informatie over het programma van de Tweedaagse. Houd hiervoor ook onze congressite www.bijeenkomstenpassendonderwijs.nl in de gaten.

Graag tot in mei en oktober!

Leidinggevenden samenwerkingsverbanden • Medewerkers samenwerkingsverbanden • Schoolbesturen • NJi  • Associatie jeugd • Bestuurders jeugdhulp en gemeenten • PO-Raad • VO-raad  • Ministerie van OCW • Ministerie van VWS • LECSO • Ouders & Onderwijs • Ouderraden • Jongerenraden


Nieuws 14 oktober 2020

Fonds voor nieuwkomersleerkrachten

LOWAN meldt dat leerkrachten die werken in het nieuwkomersonderwijs vóór 15 november hun idee kunnen indienen bij de ‘werkgroep Vluchteling […]

Meer lezen »

Nieuws 14 oktober 2020

Interview met Anja Folmer: zorgcoördinator op het ‘Gerrit Rietveld College’

In een interview met Steunpunt Passend Onderwijs vertelt zorgcoördinator Anja Folmer over voorlichtingsbijeenkomsten aan docenten. Leerlingen van het Utrechtse Gerrit […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video