vo
25 juni 2020

Regel van anderhalve meter afstand tussen leerlingen wordt opgeheven

De leerlingen in het voortgezet onderwijs hoeven vanaf 1 juli geen anderhalve meter afstand meer tot elkaar te houden. De anderhalve meter blijft wel gelden voor de afstand tussen leerling en onderwijspersoneel en onderwijspersoneel onderling, zo deelde het kabinet vanavond tijdens een persconferentie mee. Dit is goed nieuws.

De anderhalvemeterschool, waar scholen sinds 2 juni mee moeten werken, levert immers, ondanks de grote inspanningen van de scholen om er het beste van te maken, veel beperkingen op. Het kabinetsbesluit betekent dat na de zomervakantie in principe alle leerlingen weer naar school kunnen, met een grotendeels normaal rooster. Wel zijn er nog beperkingen, die voortvloeien uit de inmiddels bekende RIVM-richtlijnen: leerlingen en onderwijspersoneel uit risicogroepen of met gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona worden geacht thuis te blijven en te werken.

De versoepeling van de afstandsmaatregel tussen leerlingen in het voortgezet onderwijs gaat per 1 juli in. Dit betekent dat dit de scholen ook ruimte biedt om in de laatste periode voor de zomervakantie flexibeler om te gaan met het benutten van de beschikbare ruimte, bijvoorbeeld bij onderwijsactiviteiten, looproutes in de school en een eventuele diploma-uitreiking.

De afstandsregel voor basisscholen wordt ook versoepeld: leraren moesten tot nu toe zoveel mogelijk afstand houden van de leerlingen op de basisschool en scholen voor speciaal (basis)onderwijs. Vanaf 1 juli hoeft dat niet meer. De protocollen zijn geactualiseerd.


Nieuws 30 september 2020

Vernieuwd weeraanwezigopschool.nl

De site weeraanwezigopschool.nl is vernieuwd. Dit initiatief van partners van het thuiszittersoverleg is de startpagina voor betrouwbare, praktische informatie over […]

Meer lezen »

Nieuws 30 september 2020

World Education Week

Op 6 oktober neemt basisschool De Vuurvogel (Helmond) deel aan de Global Showcase¬† tijdens de World Education Week. Tijdens een […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video