po vo
19 december 2019

Projectmedewerker passend onderwijs (0,6 – 0,8 fte)

Voor het Steunpunt Passend Onderwijs zoeken wij vanaf maart 2020 een inhoudelijk en organisatorisch sterke projectmedewerker. Het Steunpunt Passend Onderwijs ondersteunt scholen, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden in het voortgezet onderwijs bij het verder vormgeven van passend onderwijs. Het steunpunt biedt hen informatie, advies en maatwerkondersteuning.

De functie

Als projectmedewerker werk je mee aan de uitvoering van het Steunpunt Passend Onderwijs. Je voert gesprekken met po- en vo samenwerkingsverbanden over de uitwerking van passend onderwijs op de diverse leerlingdoelgroepen. In het kader van het steunpunt werk je verschillende onderdelen zelfstandig uit, schrijft voorbereidende notities, organiseert en begeleidt bijeenkomsten voor onder meer kennis- en klankbordgroepen. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de ondersteuningsvragen en de maatwerktrajecten die we vanuit scholen en samenwerkingsverbanden ontvangen.

Voor 2020 zijn een aantal speerpunten benoemd:

  • Passend onderwijs in en om de school
  • Intensieve samenwerking regulier en speciaal onderwijs
  • Samenwerking onderwijs – jeugd en het voorkomen van thuiszitten

Als projectmedewerker wordt van je verwacht aantoonbare kennis van een of meerdere gebieden te hebben.

Wij vragen

Een inhoudelijk en organisatorisch sterke projectmedewerker die bekend is met de verschillende actoren die betrokken zijn bij de invoering van passend onderwijs en kennis heeft van relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen op dit terrein. Je kan de verbinding tussen praktijk en beleid leggen om passend onderwijs mede vorm te geven. Je beschikt over minimaal een HBO-werk en denkniveau, je bent sterk in het coördineren en organiseren van verschillende activiteiten die het project uitvoert.

Wij bieden

De gelegenheid via het Steunpunt Passend Onderwijs een cruciale bijdrage te leveren aan de invoering van passend onderwijs in het primair en voortgezet onderwijs. De PO-Raad biedt een contract met een omvang van 0,6 – 0,8 fte, met een marktconform salaris en een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. De PO-Raad biedt in eerste instantie een functie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging voor bepaalde tijd.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en denkt aan bovenstaand profiel te voldoen, dan kun je vóór 16 januari 2020 reageren door je motivatiebrief en CV te sturen naar vacature@poraad.nl.
Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Mike Jolink, projectleider Steunpunt Passend Onderwijs via 06 – 50 28 30 68.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 21 januari 2020. De tweede ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 27 januari en dinsdagochtend 28 januari 2020. NB. De PO-Raad is gesloten van 23 december t/m 3 januari. In deze periode is het niet mogelijk om contact op te nemen over deze vacature.

Over de PO-Raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel. De PO-Raad is een organisatie waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Nieuws 2 juli 2020

Experimenten ‘intensieve samenwerking regulier en speciaal onderwijs’ open voor aanmelding

Scholen kunnen vanaf heden een aanvraag indienen om komend schooljaar deel te nemen aan het experiment ‘samenwerking regulier en speciaal […]

Meer lezen »

Nieuws 2 juli 2020

Eenmalig extra bekostiging voor nieuwkomersonderwijs 

Voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs wordt eenmalig een extra kwartaal nieuwkomersbekostiging uitgekeerd. Met deze financiering krijgen scholen de kans […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video