po vo
2 december 2019

Oproep ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs’

Na de succesvolle edities van 2018 en 2019 verschijnt ook komend jaar een ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden’, in de vorm van een selectie filmfragmenten. Deze oproep is aan samenwerkingsverbanden (po/vo) om good practises te delen. De inhoud van ‘de Staat van de samenwerkingsverbanden’ moet net als vorig jaar vooral ontmoeting en verbinding uitstralen vanuit het perspectief van de leerling. Niet via papier maar digitaal.

Een digitaal tegeltableau met een aantal tegels en het verhaal over passend onderwijs als achtergrond. Kijk hier voor onze inspiratievolle Staten uit 2018 en 2019. De presentatie van de ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden’ vindt plaats op het congres van de Inspectie rond de Staat van het Onderwijs in april. De beoogde tegels moeten ook deze editie gevuld gaan worden door minimaal acht samenwerkingsverbanden. Via korte filmpjes wordt vanuit verschillende hoeken het succesverhaal van passend onderwijs gepresenteerd. Voorbeelden zijn o.a. thuiszitters, thuisnabij onderwijs, samenwerking onderwijs-jeugd, verbinding met de voorschoolse periode, overstap naar het basis- of voortgezet onderwijs.

Hoe doe je mee?
Elk samenwerkingsverband kan een voorstel indienen voor een kort filmpje van maximaal 2,5 minuten. De productiekosten voor het maken van het filmpje zijn voor rekening van het eigen samenwerkingsverband. Het voorstel omvat een korte pakkende titel en een omschrijving van de inhoud vanuit het perspectief van de leerling. De initiatiefnemers zullen op basis van verschillende thema’s een keuze maken en contact opnemen voor nadere afspraken o.a. voor de opnames. Heb je zin een bijdrage te leveren? Een beknopt voorstel (max 1/2 A4) kun je uiterlijk 19 januari 2020 indienen bij collega Bas Wesseldijk via secretariaat@demeierij-po.nl.

Een samenvatting van onze oproep vind je hier. Het filmpje krijgt een plek op de site van www.passendonderwijsis.nl. Uiteraard kun je het ook plaatsen op de site van je eigen samenwerkingsverband.

 

 


Nieuws 3 juni 2020

Weer naar school

De scholen in het primair onderwijs, het speciaal (voortgezet) onderwijs en de kinderopvangcentra zijn weer gestart. Het voortgezet onderwijs is […]

Meer lezen »

Nieuws 2 juni 2020

Mondelinge staatsexamens kunnen nu toch online, maar voor een beperkte groep leerlingen

Inmiddels zijn de schriftelijke en praktische staatsexamens al een week bezig. Op 6 juni beginnen de mondelinge staatsexamens. Oudervereniging Balans […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video