po vo
28 november 2019

Oproep Onderwijsraad: denk mee over sociale inclusie van leerlingen met een beperking

De Onderwijsraad werkt momenteel aan een advies over de vraag hoe het onderwijs kan bijdragen aan de sociale inclusie van leerlingen met een beperking – voor nu en voor hun toekomst -, en nodigt betrokkenen uit hierover mee te denken.

Kernvragen zijn: Hoe kan het onderwijs zo worden ingericht dat leerlingen met een beperking nu en in de toekomst zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving? Hoe kunnen belemmeringen in het onderwijs die sociale inclusie in de weg staan, worden weggenomen? En wie heeft welke verantwoordelijkheid hierbij?

Meedenken?

Als u wilt meedenken over deze vraagstukken, kunt u uw (schriftelijke) bijdrage sturen naar socialeinclusie@onderwijsraad.nl. Dit kan tot 1 februari 2020. De Onderwijsraad brengt haar advies uit in het voorjaar van 2020.

De VO-raad heeft de ambitie geformuleerd om het huidige passend onderwijs verder te brengen en toe te werken naar inclusief onderwijs. We zien bovenstaand advies van de Onderwijsraad in dit kader met interesse tegemoet.

Zie ook het bericht van de Onderwijsraad.


Nieuws 2 juli 2020

Experimenten ‘intensieve samenwerking regulier en speciaal onderwijs’ open voor aanmelding

Scholen kunnen vanaf heden een aanvraag indienen om komend schooljaar deel te nemen aan het experiment ‘samenwerking regulier en speciaal […]

Meer lezen »

Nieuws 2 juli 2020

Eenmalig extra bekostiging voor nieuwkomersonderwijs 

Voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs wordt eenmalig een extra kwartaal nieuwkomersbekostiging uitgekeerd. Met deze financiering krijgen scholen de kans […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video