po vo so
9 september 2021

Op zoek naar initiatieven van afstandsonderwijs voor thuiszitters

Maak jij gebruik van afstandsonderwijs om les te geven aan thuiszitters? Sinds de uitbraak van corona, of misschien ook al daarvoor? Het ministerie van OCW is benieuwd welke eventuele knelpunten hierbij worden ervaren, met name op het gebied van wet- en regelgeving.

Om dit te inventariseren, wordt hier onderzoek naar gedaan door SEO Economisch Onderzoek in samenwerking met Kohnstamm Instituut en hoogleraar onderwijsrecht Pieter Huisman. Graag komen de onderzoekers in contact met organisaties die afstandsonderwijs aanbieden aan thuiszitters. Meer specifiek met initiatieven waarbij door een bevoegde leerkracht afstandsonderwijs wordt gegeven met als doel om thuiszitters weer terug naar fysiek onderwijs te krijgen.

Aanmelden

Je kan jouw ervaringen en knelpunten tot 24 september 2021 doorgeven bij projectleider Emina van den Berg via e.vandenberg@seo.nl.


Nieuws 17 september 2021

Netwerkbijeenkomst PO/VO-J42: ‘De stem van de jongere’

Binnen passend onderwijs en jeugdhulp praten we vaak over kinderen en jongeren, maar niet vaak genoeg met hen. Terwijl het […]

Meer lezen »

Nieuws 14 september 2021

Inschrijven nu mogelijk voor de bijeenkomst bovenschoolse voorzieningen

Op 7 oktober 2021 van 15.00-17.00 uur organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs samen met het NJi en medewerkers van OPDC’s […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video