po vo
15 november 2019

Aan de slag met verbeterde meldcode kindermishandeling

Het onderwijs heeft een belangrijke taak als het gaat om het signaleren en aanpakken van kindermishandeling. De verbeterde meldcode ‘Huiselijk geweld en kindermishandeling’ helpt bij het eerder en beter in beeld brengen van slachtoffers bij Veilig Thuis.

Maar hoe kunnen onderwijsprofessionals in het basis- en voortgezet onderwijs kindermishandeling signaleren en aanpakken? De brochure ‘Kindermishandeling zien en samenpakken’ po en vo informeert scholen, leraren en andere professionals over het gebruik van de vernieuwde meldcode en hoe ze deze kunnen inzetten op school. De ‘Handleiding teamleergesprek’ po en vo kan helpen om hierover samen in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

De publicaties zijn door het NJi uitgebracht in aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling  van 18 november tot en met 24 november 2019. Met als thema leren van de verhalen van professionals, ouders en kinderen die te maken kregen met kindermishandeling.


Nieuws 3 december 2019

Online nieuwe versie bekostiging (v)so passend onderwijs, 29 november 2019

Bekijk hier de nieuwe versie bekostiging (v)so passend onderwijs.

Meer lezen »

Nieuws 3 december 2019

Rapport Kinderombudsman leerlingenvervoer

In het rapport “Als de weg naar passend onderwijs niet passend is“ heeft De Kinderombudsman vragen, klachten en ontvangen informatie […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video