po vo
18 december 2018

Ontwikkelgroepen passend onderwijs

In 2019 gaan wij vanuit het Steunpunt Passend Onderwijs meer werken in ontwikkelgroepen. Binnen deze ontwikkelgroepen gaan we via een serie bijeenkomsten meer de diepte in over een bepaald onderwerp. Zo kunnen we nog meer voorbeelden, gedeelde vragen en nieuwe inzichten ophalen en delen. De volgende ontwikkelgroepen starten in 2019:

Vier ontwikkelgroepen intensieve en vernieuwende samenwerkingsvormen regulier – speciaal onderwijs po en vo

De ontwikkelgroepen komen ongeveer eens per 2 maanden (5 keer per jaar) bij elkaar. De ontwikkelgroepen zijn bedoeld voor initiatieven die reeds zijn gestart met samenwerkingsvormen. Kennisdeling en doorontwikkeling van de methodische kant staan centraal. De bijeenkomsten worden zo veel mogelijk bij een de verschillende deelnemend initiatieven georganiseerd. De eerste bijeenkomsten starten in februari/maart 2019.

Ontwikkelgroep dekkend aanbod: financiën (incl. stapeling effecten) en vernieuwende vormen van gespecialiseerd onderwijs (inhoudelijke innovaties en vernieuwingen)

De ontwikkelgroep bestaat uit een serie van drie themabijeenkomsten waarbij veel ruimte is voor reflectie en kennisdeling. De bijeenkomsten worden gepland in maart, juni en november.

Ontwikkelgroep levend schoolondersteuningsprofiel

In drie a vier bijeenkomsten verkennen de deelnemers met elkaar wat er in de praktijk nodig is om het schoolondersteuningsprofiel te heractualiseren. Op 21 februari vindt de kennismakingsbijeenkomst plaats van 9.30-11.30 uur bij de VO-raad. Bekijk hier voor meer informatie over deze ontwikkelgroep en schrijf u direct in.

Via onderstaand formulier kunt u aangeven dat u interesse heeft in deelname aan één of meerdere ontwikkelgroepen. U ontvangt dan informatie zodra er meer informatie beschikbaar is.

Aanmelding Ontwikkelgroepen 2019

    * U kunt meerdere vakjes aankruisen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws 17 januari 2019

Nieuw: handreiking onafhankelijk voorzitter van het samenwerkingsverband

Op de algemene ledenvergaderingen van de PO-Raad en VO-raad van november 2018 hebben de leden afgesproken om zich binnen hun […]

Meer lezen »

Nieuws 15 januari 2019

Reminder oproep ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs’

In april 2019 presenteert de Inspectie van het onderwijs het jaarlijkse rapport ‘Staat van het Onderwijs’ op het gelijknamige congres. […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video