po vo so
1 september 2021

NVS-NVL en VvSL gefuseerd tot nieuwe vereniging BiOND

Met ingang van 1 augustus 2021 zijn de NVS-NVL (Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders) en de VvSL (Vereniging van Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders) gefuseerd. Zij gaan samen verder als één nieuwe vereniging voor begeleiders in het onderwijs onder de nieuwe naam BiOND (Begeleiders in Onderwijs).

Bij BiOND zijn in totaal zo’n 2400 decanen, leerlingbegeleiders, studieloopbaanbegeleiders en zorgcoördinatoren aangesloten. De vereniging wil één belangenbehartigingsorganisatie vormen voor de begeleiders van jongeren, en ook één centraal expertise- en aanspreekpunt zijn op het gebied van loopbaanbegeleiding (LOB) en (zorg)begeleiding van jongeren in het onderwijs.

 Zie voor meer informatie de website van BiOND www.biond.nu


Nieuws 17 september 2021

Netwerkbijeenkomst PO/VO-J42: ‘De stem van de jongere’

Binnen passend onderwijs en jeugdhulp praten we vaak over kinderen en jongeren, maar niet vaak genoeg met hen. Terwijl het […]

Meer lezen »

Nieuws 14 september 2021

Inschrijven nu mogelijk voor de bijeenkomst bovenschoolse voorzieningen

Op 7 oktober 2021 van 15.00-17.00 uur organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs samen met het NJi en medewerkers van OPDC’s […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video