po vo
3 september 2019

Nieuwe placemat ‘Talenten van jonge kinderen zien en begeleiden’

Op verzoek van het werkveld heeft SLO een hulpmiddel ontwikkeld om talenten van jonge leerlingen te zien en te begeleiden.

De nieuwe placemat ‘Talenten van jonge leerlingen zien en begeleiden’ is tijdens de conferentie Begaafdheid & Talentontwikkeling op 13 en 14 november 2019 gratis af te halen bij de stand van het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling. Kijk hier voor de digitale versie.

De Nederlandse Rijksoverheid stelt dat (Hoog)begaafde leerlingen niet altijd genoeg profiteren van het bestaande onderwijsaanbod. Daarom worden samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs met subsidie gestimuleerd om deze leerlingen extra ondersteuning te geven.’ Wilt u meer weten over deze subsidieregeling kijk dan hier.

Voor meer informatie over dubbele bijzonder kinderen of hoogbegaafdheid kunt u de website van het Steunpunt Passend Onderwijs bezoeken.


Nieuws 22 januari 2020

Boekentips passend onderwijs

Het Steunpunt Passend Onderwijs werkt al jaren samen met auteurs Pieterjan van Delden en Dolf van den Berg. Vanuit dit […]

Meer lezen »

Nieuws 22 januari 2020

Ondersteuning bij vragen rondom samenwerking – integratie speciaal en regulier onderwijs (po en vo)

Veel scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, sbo, pro, maar ook reguliere scholen voor po en vo werken aan mogelijkheden om […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video