po vo
13 februari 2020

Nieuwe campagne ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven’

Om breder uit te dragen hoe mooi en veelzijdig werken in het onderwijs is, heeft het Ministerie van OCW de campagne ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven’ gelanceerd. Middelpunt van deze campagne is de website debaanvoorhetleven.nl. Hier vertellen leraren, schoolleiders, schoolbestuurders en ondersteunend personeel hun positieve verhalen over het werken in het onderwijs. Wij nodigen u uit om uw eigen verhaal te delen, uw collega’s te stimuleren dat ook te doen en dit mooie initiatief via uw eigen netwerk onder de aandacht te brengen!

Werken in het voortgezet onderwijs is misschien wel het meest veelzijdige vak ter wereld. Het gaat over Darwin, Pythagoras, oorlog, klassenstrijd, verliefdheid, groepsdruk, make-up, kiezen, delen, gulden snedes, spijt, tijd en examens. Hoe ga je bijvoorbeeld om met verschillende religies in één klas? Hoe geef je iedereen de ruimte om zichzelf te zijn? Alle aspecten van het leven komen voorbij. En dat maakt werken in het onderwijs net zo mooi, heftig en dankbaar als het leven zelf.

Met de campagne ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven’ wordt hier aandacht voor gevraagd. Het Ministerie van OCW heeft voor de ontwikkeling van de campagne de krachten gebundeld met werkgevers, vakbonden, gemeenten en andere partners in het onderwijs, waaronder de VO-raad. De campagne richt zich op bestuurders, schoolleiders, leraren en ander schoolpersoneel, maar ook op studenten, zij-instromers en het algemene publiek. Doel is om het imago van werken in het onderwijs te verbeteren. Zodat onderwijsprofessionals de waardering krijgen die ze verdienen én – in het kader van het lerarentekort – nog meer talentvolle mensen enthousiast worden gemaakt voor het leraarsberoep.

Draag bij aan de campagne
Bekijk de mooie, eerlijke en herkenbare verhalen van uw onderwijscollega’s op debaanvanhetleven.nl. Schroom niet om daar ook uw eigen verhaal te delen, of –uw collega’s aan te moedigen dat te doen.

 


Nieuws 20 maart 2020

Corona en de gevolgen voor passend onderwijs

De huidige situatie rond het coronavirus roept bij scholen en samenwerkingsverbanden vragen op die betrekking hebben tot passend onderwijs. En […]

Meer lezen »

Nieuws 20 maart 2020

Voortgezet speciaal onderwijs en staatsexamens

Veel leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs nemen deel aan staatsexamens. Deze bestaan uit een centraal-examen en een college-examen. Het […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video