po vo
19 maart 2020

Nieuwe aanpak onderwijs – zorg

Voor het project ‘Ieder kind recht op onderwijs!’ hebben onderwijs, jeugdhulp en zorgaanbieders afspraken gemaakt om kinderen, die om lichamelijke of psychische redenen geen onderwijs kunnen volgen op een school, toch kansen en onderwijs krijgen aangeboden.

De betrokken partijen hebben met behulp van een gemeentelijke subsidie een nieuwe aanpak voor onderwijs en zorg ontwikkeld en vervolgens afspraken gemaakt over de gezamenlijke aanpak, betaling, regievoering en wie het aanbod coördineert.

Het uitgangspunt bij deze aanpak is ‘dat ieder kind recht heeft op onderwijs en dat we voor deze kinderen willen komen tot de juiste mix van zorg en onderwijs.’ Voor meer informatie kijkt u hier.


Nieuws 20 maart 2020

Corona en de gevolgen voor passend onderwijs

De huidige situatie rond het coronavirus roept bij scholen en samenwerkingsverbanden vragen op die betrekking hebben tot passend onderwijs. En […]

Meer lezen »

Nieuws 20 maart 2020

Voortgezet speciaal onderwijs en staatsexamens

Veel leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs nemen deel aan staatsexamens. Deze bestaan uit een centraal-examen en een college-examen. Het […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video