po vo so
1 april 2021

Nieuw en verbeterd op SWV op de kaart

De website SWV op de kaart is aangepast. De financiële indicatoren zijn flink op de schop genomen: er zijn enkele nieuwe indicatoren toegevoegd en bestaande indicatoren verbeterd. Zo krijgen de bezoekers van de website een duidelijker beeld van de financiële situatie van een samenwerkingsverband.

Nieuw indicatoren zijn

  • De indicator Financieel resultaat. Deze indicator toont alle baten en lasten en het saldo van het samenwerkingsverband. De lezer ziet een historisch overzicht van de afgelopen 3 jaren.
  • De indicator Eigen vermogen. Deze indicator toont het eigen vermogen afgezet tegen de signaleringswaarde van de Inspectie van het Onderwijs. De indicator bevat daarbij ook historische gegevens. De indicator is zo gebouwd dat elk samenwerkingsverband in de nabije toekomst zelf prognosecijfers kan invoeren. Op die manier hoeven de gegevens niet twee jaar ‘achter te lopen’.

Verbeteringen zijn

  • Aan de indicator Reservepositie zijn historische gegevens toegevoegd zodat de trend zichtbaar is.
  • De indicator Signaleringswaarde. Deze indicator toont de signaleringswaarde en maakt duidelijk hoe deze berekend is.
  • Er is een duidelijke introductie toegevoegd aan het hoofdstuk Financiën. Hierin staat op een heldere manier hoe de bekostiging van passend onderwijs in elkaar zit.

    Tip: voorzie de nieuwe indicatoren meteen van een toelichting zodat bezoekers de cijfers kunnen duiden. Ga meteen aan de slag.


Nieuws 16 april 2021

Junior Ondersteuningsplan te downloaden

Naast het gebruikelijke Ondersteuningsplan heeft SPPOH ook een Junior Ondersteuningsplan ontwikkeld. De kinderen van groep 8 op De Paradijsvogel en […]

Meer lezen »

Nieuws 16 april 2021

Thuishouden leerling melden bij Veilig Thuis?

De PO-Raad en VO-raad signaleren dat er in de sector onduidelijkheid bestaat rondom het melden bij Veilig Thuis, als ouders […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video