po vo
19 februari 2019

Minister Slob opent online vertelpunt voor passend onderwijs

Is uw werk veranderd door passend onderwijs? Heeft u een positieve of negatieve ervaring rond passend onderwijs die u wilt delen? Op vertelpunt.nl/ocw kunt u uw ervaring delen met minister Slob en met andere betrokkenen bij passend onderwijs in uw regio.

In het onderwijs wordt hard gewerkt om kinderen en jongeren passend onderwijs te geven en te ondersteunen bij hun behoeften. Vaak levert dat mooie resultaten op. Soms kan dat ook nog beter.

Minister Slob heeft daarom een online vertelpunt geopend waarop professionals, ouders en leerlingen zelf over hun ervaringen kunnen vertellen. Invullen kan anoniem. Wel wordt gevraagd naar gemeente en onderwijssector (po/vo). Zo kunnen lokale bestuurders en andere betrokkenen met uw verhaal aan de slag om passend onderwijs in uw regio verder te verbeteren.

Ga naar vertelpunt.nl/ocw en deel uw ervaring.


Nieuws 21 maart 2019

Nieuwe ontwikkelgroep ‘Nieuwkomers in het regulier onderwijs’

Hoe kan uw school en samenwerkingsverband ervoor zorgen dat nieuwkomersleerlingen na hun ISK-periode in het vo, optimaal instromen op uw […]

Meer lezen »

Nieuws 21 maart 2019

Doorzettingsmacht: resultaten vragenlijst samenwerkingsverbanden

Bij samenwerkingsverbanden is door de Inspectie van het Onderwijs in mei 2018 een vragenlijst uitgezet, waarbij vragen zijn gesteld over […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video