De Stadstuin in Utrecht 25 september

Webinar ‘Experimenteerregeling samenwerking regulier en speciaal onderwijs’

Op 25 september 2020 vond het webinar plaats over de ‘Experimenteerregeling samenwerking regulier en speciaal onderwijs’. Het webinar begon met een openingswoord van Marlies Peters van het Steunpunt Passend Onderwijs. Vervolgens gaf Marjan Zandbergen van het ministerie van OCW een presentatie over de mogelijkheden van de experimenteerregeling. Bert Molema en Ronald Bal van de Inspectie van het Onderwijs gaven een presentatie over het toezichtskader. Tot slot vertelden Dolf van Veen, Marij Bosdriesz en Kees Kuijs van het NCOJ over het ondersteuningsprogramma.

Hieronder vindt u de presentatie, antwoorden op vragen die gesteld zijn tijdens het webinar, praktijkvoorbeelden en kunt u het webinar in zijn geheel terugkijken. Ook wijzen wij u op twee bijeenkomsten die interessant zijn om bij te wonen.

Bijeenkomsten

  • Op 26 oktober 2020, 10.00 – 12.00 uur organiseren het NCOJ en het Steunpunt Passend Onderwijs een digitale informatiebijeenkomst ondersteuningsprogramma regulier – speciaal. U kunt zich aanmelden voor deelname aan deze bijeenkomst via dit formulier.
  • Op 27 november 2020, 13.30 – 16.30 uur organiseren het NCOJ en Steunpunt Passend Onderwijs een digitale landelijke conferentie over verdergaande samenwerking of integratie van speciaal en regulier onderwijs. Meer over deze bijeenkomst leest u in de nieuwsbrief van Steunpunt Passend Onderwijs. Aanmelden kan al wel via dit formulier.

Documenten

Webinar

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video