De Stadstuin Utrecht 7 oktober

Webinar bovenschoolse voorzieningen: ‘Kwaliteitsontwikkeling en geleerde lessen in coronatijd’

Op 7 oktober 2020 vond het webinar plaats over de bovenschoolse voorzieningen: ‘Kwaliteitsontwikkeling en geleerde lessen in coronatijd’. Het webinar begon met een openingswoord van Vincent Fafieanie van het Nederlands Jeugdinstituut. Vervolgens gaf Janneke van Hardeveld van de Inspectie van het Onderwijs een presentatie over hoe de inspecteurs kijken naar de kwaliteitszorg binnen de OPDC’s. Wim van Starrenburg sloot het eerste deel af met een kijkje in de keuken van OPDC Rotterdam. Deel 2 werd gepresenteerd door Bea van Heukelom van het Steunpunt Passend Onderwijs en bestond uit diverse filmpjes over de thema’s samenwerking met leerplicht, noodopvang en afstandsonderwijs. In de daarop volgende gespreksgroepen vond onderlinge uitwisseling over en verdieping op deze thema’s plaats.

Hieronder vindt u de presentatie, antwoorden op vragen die gesteld zijn tijdens het webinar, terugkoppeling uit de gespreksgroepjes en kunt u de filmpjes en het webinar in zijn geheel terugkijken.

Documenten

Filmpjes

Samenwerken met leerplicht

Noodopvang: samenwerken van onderwijs en jeugdhulp

Afstandsonderwijs

Webinar

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video