De Stadstuin Utrecht 8 september

Ontwikkelgroep Jeugdhulp in de school

Op 8 september vond het tweede webinar van de ontwikkelgroep Jeugdhulp in school plaats. Na een openingswoord van Mike Jolink (SPO) en een terugblik van Marij Bosdriesz (NJi) vonden er twee presentaties uit de praktijk plaats. Bianca Das deelde haar ervaringen vanuit de gemeente Zoetermeer en Nicole Teeuwen vanuit regio IJssel Berkel. Hier kunt u de presentatie downloaden en hieronder kunt u het webinar in zijn geheel terugkijken.

Webinar Ontwikkelgroep Jeugdhulp in de school – 8 september 2020

 

Webinar over verbinding tussen onderwijs en jeugdhulp

Voor wie meer wilt weten over de verbinding tussen onderwijs en jeugdhulp is het webinar van Bert Wienen (projectleider jeugdhulp), tijdens de OZJ summerschool een aanrader om terug te kijken!

Daarnaast schetst Bert Wienen in het artikel ‘De dilemma’s van meer samenwerking’  een aantal dilemma’s, die volgens hem spelen bij de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp. Hij houdt een pleidooi voor het goed over- en doordenken van deze dilemma’s en niet te snel op zoek te gaan naar antwoorden. Wilt u meer weten? Lees hier verder. 

En bent u op zoek naar voorbeelden die gaan over de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp? Dan mag u deze 43 voorbeelden zeker niet missen!

 

Ontwikkelgroep jeugdhulp in de school

Op 26 mei vond heet eerste webinar plaats van de ontwikkelgroep Jeugdhulp in school. De webinar begon met een openingswoord van Mike Jolink van het Steunpunt Passend Onderwijs. Marij Bosdriesz van het NJi gaf vervolgens een terugkoppeling van de door de deelnemers ingestuurde vragen. Michiel van der Grinten en Marjolein Bomhof van Oberon gaven een presentatie over welke lessen we kunnen leren vanuit onderzoek. Hieronder vindt u interessante documenten, een filmpje over de webinar en kunt u de webinar in zijn geheel terugkijken.

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video