po vo so
26 maart 2021

LOTkeuzehulp geeft leerlingen met ondersteuningsvragen tips voor slimme apps

Hoe kunnen ICT-hulpmiddelen succesvol ingezet worden bij (dreigende) thuiszitters in het onderwijs? Welke behoeften hebben leerlingen en wat werkt dan het beste? De LOTkeuzehulp geeft hier een antwoord op en is te gebruiken door zowel professionals, ouders als leerlingen zelf.

In het onderwijs denken we bij apps vooral aan digitaal lesmateriaal. Maar (dreigende) thuiszitters lopen vaak vast op andere dingen, die ervoor zorgen dat de leerling niet eens tot leren komt. Apps kunnen dan erg helpend zijn. Bijvoorbeeld om de dag te plannen, het leerritme te bepalen, emoties te leren herkennen en reguleren, te herinneren welke spullen mee naar school moeten maar ook bij lotgenotencontact.

LOTkeuzehulp

Heliomare heeft onderzocht welke ondersteuningsbehoeften leerlingen hebben en deze verdeeld in zes categorieĆ«n. Bij elke categorie is met een landelijk onderzoek geĆÆnventariseerd welke apps goed helpen. In de LOTkeuzehulp staan de belangrijkste overzichtelijk gepresenteerd. Nieuwsgierig of zelf aan de slag gaan met de LOTkeuzehulp? De LOTkeuzehulp is te bekijken en te downloaden via www.heliomare.nl/lot-keuzehulp.


Nieuws 16 april 2021

Junior Ondersteuningsplan te downloaden

Naast het gebruikelijke Ondersteuningsplan heeft SPPOH ook een Junior Ondersteuningsplan ontwikkeld. De kinderen van groep 8 op De Paradijsvogel en […]

Meer lezen »

Nieuws 16 april 2021

Thuishouden leerling melden bij Veilig Thuis?

De PO-Raad en VO-raad signaleren dat er in de sector onduidelijkheid bestaat rondom het melden bij Veilig Thuis, als ouders […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video