po vo
7 juli 2019

Lerend netwerk “Met andere ogen”

Meld u aan als inspiratieregio/gemeente en werk samen voor de ontwikkelkansen van kinderen en jongeren

Alle kinderen en jongeren in Nederland optimale ontwikkelkansen bieden, daar maken wij, de Coalitie onderwijs-jeugd-zorg, ons sterk voor. De aansluiting tussen onderwijs, kinderopvang, (jeugd)gezondheidszorg en jeugdhulp kan en moet beter. Het doel van de aanpak Met Andere Ogen is om samen met lokale onderwijs-jeugd-zorg en gemeenten al doende lerend te ontdekken en doen wat echt werkt. De Coalitie heeft de krachten gebundeld in een lerend netwerk. Een beweging om de samenwerking tussen (passend)onderwijs, kinderopvang, (jeugd)gezondheidszorg en hulp te verbeteren, zodat ontwikkelkansen van kinderen verbeteren.

Onderdeel van deze lerende aanpak zijn inspiratieregio’s/gemeenten, waarbij we nu zoeken naar 10 regio’s of gemeenten met lef én uitvoeringskracht die al in de praktijk aan de slag zijn met het verbinden van onderwijs, kinderopvang, (jeugd)zorg en jeugdhulp. Initiatiefnemers die zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau tijd en ruimte willen maken om te leren en te inspireren zijn van harte welkom.

Meld u aan!

Gemeenten en/of regio’s die willen meedoen hebben tot 15 september de tijd om zich aan te melden. De hoofdvraag in uw aanmelding is: Wat wil je leren, wat heb je nodig en wat kom je brengen?

Lees hier voor meer informatie en een uitgebreide uitleg.

Meedoen met het lerende netwerk Met andere ogen en geen inspiratieregio, ook dan bent u welkom.

 

Heeft u vragen? Mail naar metandereogen@onderwijsjeugd.nl


Nieuws 16 september 2019

Conferentie onderwijs – jeugd

Samen ontwikkelkansen voor kinderen creëren! Ieder kind heeft recht op een kansrijke ontwikkeling en recht op onderwijs. Wanneer ouders, kinderen […]

Meer lezen »

Nieuws 16 september 2019

Nieuw online materiaal LOB beschikbaar

Op de website van LOWAN is nieuw materiaal beschikbaar gesteld voor ISK-leerlingen in hun schakelfase naar het MBO. De materialen […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video