po vo
27 maart 2017

Landelijke Maatwerkbijeenkomst Thuiszitten 10 mei

Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Tijd voor actie! Van 8 t/m 12 mei vindt de Landelijke Actieweek Thuiszitters plaats. Een week barstensvol activiteiten, waaronder de Landelijke Maatwerkbijeenkomst op woensdagmiddag 10 mei bij Zaalverhuur7 in Utrecht. We moeten de handen ineen slaan om thuiszitten te voorkomen en te bestrijden. Passend onderwijs speelt daar een belangrijke rol bij; passend onderwijs houdt in dat ieder kind een schoolloopbaan krijgt die bij hem/haar past, met de juiste hulp op het juiste moment.

Onderwijs, ouders, gemeenten en jeugdhulp ontmoeten elkaar

Tijdens deze bijeenkomst wisselen vertegenwoordigers van onderwijs, gemeenten en jeugdhulp samen met ouders kennis en ervaringen uit rondom het bieden van maatwerk en het voorkomen van thuiszitten. De ministeries van OCW en VWS praten u bij over verschillende mogelijkheden tot maatwerk ter voorkoming van thuiszitten; zowel over de huidige mogelijkheden als een vooruitblik op de regelgeving die er nog aan komt. Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, deelt zijn ervaringen van zijn werkbezoek aan Schotland, waar men vergevorderd is in de samenwerking tussen jeugdhulp, gemeenten en onderwijs. Uiteraard is er veel ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen. U wordt vooral uitgenodigd om ook uw eigen vragen en concrete voorbeelden in te brengen om hierop antwoorden en oplossingen van anderen te krijgen. Kortom, een bijeenkomst om niet te missen!

Programma

12.30 uur: Inloop
13.00 uur: Plenaire opening – Paul Rosenmöller (VO-raad) vertelt over zijn werkbezoek aan Schotland
13.30 uur: Voorlichting – Hester de la Parra (OCW) en Natalie Jonkers (VWS) informeren u over de ontwikkelingen in onderwijs en zorg (Jeugdwet, Zvw en WLZ), de mogelijkheden voor maatwerk en de aansluiting tussen swv-en, scholen, gemeenten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgkantoren en ouders.
14.30 uur: Pauze & mogelijkheid tot het stellen van vragen aan OCW en VWS
15.00 uur: Gesprekstafel
16.00 uur: Terugkoppeling en afsluiting
16.20 uur: Borrel & gelegenheid tot napraten

Praktische informatie

Datum: Woensdag 10 mei 2017
Tijd: 13.00 uur – 16.15 uur. Inloop start om 12.30 uur, de bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.
Locatie: Zaalverhuur7, Boothstraat 7 te Utrecht
Voor wie: Vertegenwoordigers uit onderwijs po, vo en mbo, gemeenten, jeugdhulp en ouders
Kosten: Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden
Aanmelden: Via dit formulier


Nieuws 20 juni 2018

Veelgestelde vragen over de jeugdsector

Recent heeft het NJi een handreiking gepubliceerd voor nieuwe raadsleden en wethouders waarin veelgestelde vragen over de jeugdsector worden beantwoord. […]

Meer lezen »

Nieuws 19 juni 2018

Ondersteuning nodig bij integratie so-sbo-bao?

Mede naar aanleiding van de Landelijke Praktijkdag integratie so-sbo-bao op 28 april jl. is de ‘Ontwikkelgroep gespecialiseerd basisonderwijs’ uitgebreid met […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video