po vo
5 april 2017

LOEK@US: lotgenotenavond omgeving Eindhoven/de Kempen

In de week van 8 t/m 12 mei 2017 vindt de landelijke Actieweek Thuiszitters plaats. Een week vol activiteiten die georganiseerd worden door verschillende organisaties. Want, in Nederland zitten duizenden kinderen en/of jongeren thuis omdat er geen of te weinig passend onderwijs voor hen geboden wordt. Passend onderwijs houdt in dat ieder kind een schoolloopbaan krijgt die bij hem/haar past, met de juiste hulp op het juiste moment. Maar tot op heden is dit nog niet voor alle kinderen en jongeren gelukt. Daarom is het tijd voor actie, én stichting LOEK@YOU doet ook mee!

Wij weten: waar thuiszitters zijn, is er ook verdriet! Veel verdriet en dus veel leed. Want stel je maar eens voor, dat je als ouder van de één op andere dag je kind niet meer naar school krijgt. Wat moet je dan? En stel je eens voor, het welzijn van je (klein)kind gaat met sprongen achteruit in plaats van vooruit en je ziet dus zijn/haar toekomst volledig instorten. Dan voel je je machteloos, onzeker, boos, verdrietig en soms heel, heel moe. Stichting LOEK@YOU organiseert daarom op 9 mei 2017, speciaal voor (groot)ouders uit de regio Eindhoven/de Kempen een lotgenotenavond genaamd: LOEK@US. De avond van LOEK@US staat in het teken van confrontatie maar vooral ook uit POSITIVITEIT.

Programma

19.30 – 20.00: Inloop
20.00 – 20.15: Opening van de bijeenkomst
20.15 – 21.00: Gastspreker Keyon (thuiszitter geweest)
21.00 – 21.15: Vragen stellen aan …
21.15 – 21.30: Conclusies van de avond
21.30 – 22.00: Informeel samenzijn met een drankje en een hapje

Gastspreker van de avond

Keyon is een 18-jarige jongen uit Haaren. Hij en zijn moeder ontdekten toen hij 3 jaar was dat hij bijzonder was, anders dan andere kinderen en heel slim. Keyon heeft een hobbelige onderwijscarrière achter de rug, maar is nu een succesvol ondernemer. Hoe het hem allemaal is vergaan, komt hij graag vertellen. Wilt u alvast iets meer lezen over Keyon, kijk dan op zijn website.

Praktische informatie

Datum: 9 mei 2017
Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1 in Wintelre
Kosten: Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden
Aanmelden: info@lerenopeigenkracht.nl (VOL=VOL)

Bent u nieuwsgierig geworden naar Keyon en LOEK@US én bent u toe aan een avondje met mensen die in ‘hetzelfde schuitje’ zitten als u? Gooi dan uw anker uit en kom naar LOEK@US. De koffie staat klaar en er is een plek waar u zich serieus genomen voelt.

Organisatoren van de avond

Mandy Mennings van Laarhoven is initiatiefneemster van Stichting LOEK@YOU, docent omgangskunde en moeder van drie kinderen waaronder een thuiszitter.

 

 

Marieke Jonkman is verbonden aan Stichting LOEK@YOU als lid kernteam, vakspecialist en coach.

 

 

Stichting LOEK@YOU is onderdeel van ZorgCoöperatie Brabant en is samenwerkingspartner van Advies Centrum Thuiszitters en van Lansbrekers.


Nieuws 17 mei 2018

Welkom op onze vernieuwde website

De website van het Steunpunt heeft zoals u ziet een nieuwe layout. Dit is vanwege het heuglijke feit dat de […]

Meer lezen »

Nieuws 17 mei 2018

Handreiking Doorstroom van ISK naar MBO

Het leren van het Nederlands start voor de leerling intensief op de ISK en ontwikkelt zich daarna gestaag verder in […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video