po vo
Documenten & Instrumenten

VO-raad congres: sfeerverslag lezing van professor dr. Dolf van den Berg

Met ruim 1600 bezoekers was het VO-congres op 28 maart 2019 was het drukst bezochte congres tot nu toe. Het thema was: Creatief met curriculum – Ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school. Bezoekers konden inspiratie opdoen tijdens lezingen, workshops en op de informatiemarkt.

Steunpunt Passend Onderwijs
Namens het Steunpunt Passend Onderwijs gaf professor dr. Dolf van den Berg een lezing over de noodzaak van een onderwijstransitie. Hierbij gaat hij uit van een nieuw pedagogisch concept, voornamelijk rustend op evolutie. Niet gebaseerd op gelijkheid, maar juist op verschillen. Evolutie wordt een kernbegrip in het onderwijs.

Wilt u de boodschap van Van den Berg nog eens rustig nalezen kijk dan hier.┬áVerder vindt u op deze pagina de foto’s, video’s en links naar de andere presentaties van lezingen en workshops die werden gegeven.

Gerelateerde items

po vo
Documenten & Instrumenten
Informatiebrochure leraren

Informatiebrochure uit 2014 van het ministerie van OCW voor leraren met handige tips en antwoorden op vragen als: blijft het speciaal onderwijs bestaan, krijg ik in mijn klas veel meer leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben en zijn de bezuinigingen nu wel of niet van de baan?

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video