vo
FAQ

Het OPP moet worden opgesteld binnen 6 weken ná inschrijving. Welke datum moeten we hiervoor nemen: de aanmelding (1 april) óf 1 augustus (aanvang schooljaar)?

Voor nieuwe leerlingen geldt dat het OPP moet zijn opgesteld binnen 6 weken na aanvang van het nieuwe schooljaar (1 augustus). Dat is het formele inschrijfmoment. Als leerlingen in de loop van het schooljaar worden ingeschreven (zij-instroom), dan is het moment van inschrijving bepalend. Het OPP moet dan binnen 6 weken na inschrijving gereed zijn.

Gerelateerde items

po vo
Documenten & Instrumenten
Documenten (hoog)begaafdheid en 'dubbel bijzonder'

Kijkt u voor informatie over hoogbegaafdheid en de doelgroep dubbel bijzonder ook eens naar de volgende documenten: Passend onderwijs voor […]

po vo
Documenten & Instrumenten
Toolbox kwaliteitszorg

De ‘toolbox kwaliteitszorg’ is een startpagina voor kwaliteitszorg, die gedurende het jaar verder wordt gevuld. Hier treft u allerlei nuttige documenten en informatie aan, die ter sprake komen in de ‘Ontwikkelgroep kwaliteitszorg’ van het Steunpunt Passend Onderwijs. Een werkgroep die sinds maart 2019 actief is.

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video