po vo so
9 februari 2021

Intervisietraject leidinggevenden passend onderwijs gaat begin maart 2021 van start!

In deze bijzondere periode is de behoefte groot om met elkaar – als leidinggevenden van swv’s – te sparren over actuele vraagstukken. Het netwerk LPO, de Sectorraad SWV VO en het Steunpunt Passend Onderwijs komen aan deze behoefte tegemoet met het (digitaal) intervisietraject. Zo’n 30 collega’s hebben aangegeven graag met elkaar het gesprek aan te gaan, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

De trajecten starten rond vier thema’s:

  • Route naar inclusiever onderwijs en de rol die dit speelt bij professionaliseren
  • Verbinding onderwijs-zorg
  • Versterking beleids- en verantwoordingscyclus en sturing (op o.a. reserves)
  • Inspraak ouders/leerlingen, oudersteunpunten en escalatiemogelijkheden

Tijdens het intervisietraject bespreken wij met elkaar landelijke thema’s, dilemma’s en leerpunten die voortkomen uit de Verbeteraanpak Passend Onderwijs. Ook kijken we met elkaar vooruit en bepalen we de thema’s die de komende jaren gaan spelen. Hierbij is altijd iemand van het netwerk LPO, de Sectorraad SWV VO of het Steunpunt aanwezig, zodat we de link kunnen maken naar het landelijke. Daarnaast willen we de opbrengsten van de intervisie gebruiken als input voor het vormgeven van de 24-uurs conferentie die wij op 4 en 5 november 2021 organiseren.


Nieuws 3 maart 2021

Webinar ME/CVS en onderwijs

Ingrado, ministerie van VWS en Pluut & Partners organiseren op maandag 12 april een webinar over ME/CVS en onderwijs. ME/CVS […]

Meer lezen »

Nieuws 23 februari 2021

Nationaal Programma Onderwijs

De huidige generatie leerlingen en studenten verdient alle kansen op volwaardig onderwijs en een goede toekomst. De coronacrisis mag dit […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video