po vo
26 september 2019

Inspiratieregio’s ‘Met andere ogen’ uit de startblokken

Het programma ‘Met andere ogen’, ontstaan uit de coalitie onderwijs-jeugd-zorg, is uit de startblokken. Op de vraag ‘wie er een inspiratieregio wil zijn’ heeft het programma 32 aanmeldingen ontvangen vanuit het hele land. Dit laat opnieuw zien dat vanuit vele kleinere en grotere regio’s partijen uit onderwijs, jeugd en zorg samen willen optrekken om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten. De inspiratieregio’s en gemeenten hebben met elkaar gemeen dat ze samen en vanuit praktijk met elkaar willen leren en impact willen maken.

Met al uw vragen over het programma kunt u mailen naar metandereogen@onderwijsjeugd.nl. Wilt u aandeelhouder worden van het netwerk? Ook dat kan! Meld u aan via de mail. Ook als u de nieuwsbrief wil ontvangen. De eerste verschijnt eind oktober.

Eerdere berichtgeving over het programma kunt u hier vinden.


Nieuws 15 oktober 2019

Wetenschappelijk onderzoek naar een inclusieve(re) middelbare school: scholen gezocht

Universiteit Leiden doet een oproep aan middelbare scholen om dele te nemen aan wetenschappelijk onderzoek naar een inclusieve(re) middelbare school, […]

Meer lezen »

Nieuws 14 oktober 2019

Kijkdoos (v)so 2018-2019 aangepast, oktober 2019

De kijkdoos 2018-2019 ‘groeiregeling voor het (v)so is aangepast met nieuwe bedragen voor 2018-2019. Voor meer uitleg leest u de […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video