po vo
10 april 2017

Informatiebijeenkomst Ouders & Onderwijs en Ieder(in)

Op 12 mei organiseren Ouders & Onderwijs en Ieder(in) samen een informatiebijeenkomst in het kader van de week van de thuiszitters.

Landelijke actieweek

Scholen, schoolbesturen, samenwerkingsverbanden, gemeenten en jeugdzorg werken samen hard aan het voorkomen en terugdringen van thuiszitten. Om een verdere impuls te geven aan deze inspanningen, organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs VO in nauwe samenwerking met partners van 8 t/m 12 mei de Landelijke Actieweek Thuiszitters. Tijdens deze week is er een groot aantal activiteiten, gericht op professionals, ouders en andere belangstellenden.

Informatiebijeenkomst voor ouders

Er zijn veel professionals actief rond het thema schooluitval en het is goed om te weten wanneer je waar terecht kunt. Op vrijdagmiddag 12 mei 2017 van 15:00 tot 18:00 organiseren we daarom een informatiebijeenkomst speciaal voor ouders. Tijdens de bijeenkomst komen professionals van Ingrado (leerplicht), NCJ (Jeugdgezondheidszorg), CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise), Gedragswerk en Onderwijsconsulenten uitleg geven over hun werk: wanneer kunnen zij worden ingeschakeld en in welk geval kun je waar terecht.

Infographic

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt ook de infographic gepresenteerd waar de verschillende mogelijkheden die er zijn om tot oplossingen te komen in genoemd staan. Die infographic komt na de bijeenkomst uiteraard voor iedereen beschikbaar.

Livestream

We streven ernaar om de informatiebijeenkomst ook via een livestream aan te bieden. Op die manier is het ook voor ouders die verder weg wonen of niet zelf aanwezig kunnen zijn mogelijk om mee te doen, vragen te stellen en de informatie te horen.

Praktische informatie

Loctie: Gebouw Ieder(in): Churchillaan 11 in Utrecht
Datum: 12 mei 2017
Tijd: 15:00 uur – 18:00 uur (start programma om 15:30 uur)
Inschrijven: Alleen door voorinschrijving
Kosten: Geen (er is een reiskostenregeling beschikbaar)


Nieuws 23 februari 2021

Nationaal Programma Onderwijs

De huidige generatie leerlingen en studenten verdient alle kansen op volwaardig onderwijs en een goede toekomst. De coronacrisis mag dit […]

Meer lezen »

Nieuws 23 februari 2021

Subsidie doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen

Net zoals vorig jaar kunnen scholen aanspraak maken op de subsidie doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen. De aanvraagperiode loopt van 20 […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video