po vo so
23 juni 2021

¡Inclusie is een werkwoord!

24-uursbijeenkomst 4 & 5 november ∙ De Werelt Lunteren ∙ Leidinggevenden samenwerkingsverbanden

De weg naar inclusief onderwijs is geen rechte weg, maar een weg vol obstakels, olifantenpaadjes, rotondes, doodlopende steegjes en misschien zelfs wel sluipweggetjes. Geïnspireerd door keynote prof. dr. Marc Vermeulen reflecteren wij tijdens de 24-uursbijeenkomst op 4 en 5 november in De Werelt in Lunteren op de weg die wij samen afleggen.

Keynote Marc Vermeulen

De zoektocht naar een onderwijsaanpak die inclusief is, duurt al vele jaren. Ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw drong het besef door dat voor leerlingen die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig hadden, de op zorg gerichte voorzieningen hen eerder aparte zette dan invoegde in de samenleving. Het blijkt heel ingewikkeld te zijn een invoegende aanpak in onderwijs daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Meer dan ooit is hier wel behoefte aan. Scheidslijn in de samenleving verdiepen zich en de lontjes worden korter. De recente Covid crisis toont dit duidelijk. Juist jongeren die uitzonderlijke ontwikkelpaden kennen zijn kwetsbaar om weggezet te worden. Dat geldt voor jongeren die moeilijk of juist heel makkelijk leren, die zoeken naar hun genderidentiteit of die culturele wortels hebben die buiten de Nederlandse samenleving liggen.

De neo-liberale benadering (leven en laten leven, de markt lost hebt op) is definitief vastgelopen, zeker als over onderwijs en zorg gaat. En hernieuwde, 21ste eeuwse strategie voor inclusie is dringend nodig. Welke ingrediënten moeten er in deze strategie zitten en wat leert de zoektocht van de afgelopen vier decennia ons over de te volgen aanpak op weg naar inclusief onderwijs? Marc Vermeulen gaat tijdens zijn keynote op zoek naar deze antwoorden.

Bekijk hier de uitnodiging

Overnachting

Congrescentrum De Werelt heeft de coronapandemie aangegrepen om zowel de zalen als het hotel grondig te renoveren. Daarnaast is het hotel losgekoppeld van het congrescentrum, waardoor we in tegenstelling tot de voorgaande jaren geen hotelkamers vast kunnen houden. Dat betekent dat als je van plan bent om te overnachten, je deze hotelkamer snel dient te boeken.

Praktische informatie

Wanneer: Middag 4 & ochtend 5 november 2021
Waar: Congrescentrum De Werelt in Lunteren
Voor wie: Leidinggevenden samenwerkingsverbanden po en vo
Kosten: Deelname aan de 24-uursbijeenkomst bedraagt € 199,00 exclusief 21% btw en € 240,79 inclusief 21% btw*. Dit bedrag is exclusief het diner en overnachting, deze zijn apart te reserveren via deze website.
Aanmelden voor de 24-uursbijeenkomst: via dit formulier

Reserveren diner en hotelkamer

Via deze link boek je eenvoudig het diner en/of hotelovernachting bij De Werelt en betaal je direct via Ideal. Het driegangendiner inclusief twee consumpties op donderdag 4 november bedraagt
€ 52,50 en een hotelkamer € 114,00. Voor € 164,00 boek je zowel een hotelkamer als het diner. Deze bedragen zijn inclusief btw.

Het is niet meer mogelijk om het diner rechtstreeks bij De Werelt te boeken en het reserveren van hotelkamers rechtstreeks bij De Werelt brengt extra kosten met zich mee.

We zien er naar uit om jullie op 4 & 5 november te ontmoeten!

De voorbereidingsgroep: Klaas Koelewijn, Bas Wesseldijk, Angelica Garcia Asensio, Erik Wissink, Michiel Minderhoud, Willeke Doornbos, Johnny Uytdewilligen, Dick Rasenberg, Mike Jolink en Babs Rosenmuller

*Dankzij subsidie vanuit het ministerie OCW kunnen we deze conferentie voor dit bedrag aanbieden


Nieuws 17 september 2021

Netwerkbijeenkomst PO/VO-J42: ‘De stem van de jongere’

Binnen passend onderwijs en jeugdhulp praten we vaak over kinderen en jongeren, maar niet vaak genoeg met hen. Terwijl het […]

Meer lezen »

Nieuws 14 september 2021

Inschrijven nu mogelijk voor de bijeenkomst bovenschoolse voorzieningen

Op 7 oktober 2021 van 15.00-17.00 uur organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs samen met het NJi en medewerkers van OPDC’s […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video