po vo
18 december 2018

In gesprek over het schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Op basis van goede voorbeelden in ’t land én signalen uit het veld, verkent het Steunpunt Passend Onderwijs hoe het schoolondersteuningsprofiel (SOP) zowel op als los van het papier tot leven kan worden gebracht. In de meest ideale situatie is het SOP een dynamisch instrument – een handvat voor ouders, leraren en school – om praktisch vorm te geven aan passend onderwijs. Het SOP biedt houvast bij het beoordelen of een school in staat is om onderwijsondersteuning voor een leerling te bieden en speelt een belangrijke rol bij de toelating van leerlingen op school.

Samen met het veld hebben wij onderzocht welke ingrediënten van belang zijn om de levendigheid en dynamiek van het SOP te bepalen. In deze handreiking vindt u praktische tips die u kunnen helpen om het SOP (in wording) daadwerkelijk tot leven te laten komen.

Leest u hier het document.


Nieuws 16 september 2019

Conferentie onderwijs – jeugd

Samen ontwikkelkansen voor kinderen creëren! Ieder kind heeft recht op een kansrijke ontwikkeling en recht op onderwijs. Wanneer ouders, kinderen […]

Meer lezen »

Nieuws 16 september 2019

Nieuw online materiaal LOB beschikbaar

Op de website van LOWAN is nieuw materiaal beschikbaar gesteld voor ISK-leerlingen in hun schakelfase naar het MBO. De materialen […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video