vo
4 februari 2019

Gemeenten in de Achterhoek gaan thuiszittende jongeren opzoeken

In 2020 moeten alle jongeren in de Achterhoek naar school of (vrijwilligers)werk hebben. Om dat voor elkaar te krijgen, moet in beeld worden gebracht wie iedere dag thuis op de bank zit. Vanaf dit jaar kunnen thuiszittende jongeren bezoek krijgen van hun gemeente, doordat persoonsgegevens van bankzitters nu aan gemeenten verstrekt mogen worden. Gemeenten kunnen vervolgens in actie komen en de jongeren thuis bezoeken om een beter beeld te krijgen van deze groep ‘thuiszitters’. Zo blijkt dat vooral de groep 24- tot en met 26-jarigen moeilijk te peilen is, maar daar gaat door de wetswijziging verandering in komen.

In een gezamenlijk actieplan beschrijven Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Berkelland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk op welke wijze zij jongeren gaan stimuleren voor school of (vrijwilligers)werk. Zo is een groot deel de werkgevers niet overtuigd om jongeren die extra ondersteuning nodig hebben in dienst te nemen. Dit stellen de meenten in hun plan dat zo’n 250.000 euro gaat kosten in de uitvoering. Hierbij ligt samenwerking met onderwijsinstellingen, het UWV en het Werkgeversservicepunt Achterhoek voor de hand.

(Bron: De Gelderlander)

 

 

 


Nieuws 15 oktober 2019

Wetenschappelijk onderzoek naar een inclusieve(re) middelbare school: scholen gezocht

Universiteit Leiden doet een oproep aan middelbare scholen om dele te nemen aan wetenschappelijk onderzoek naar een inclusieve(re) middelbare school, […]

Meer lezen »

Nieuws 14 oktober 2019

Kijkdoos (v)so 2018-2019 aangepast, oktober 2019

De kijkdoos 2018-2019 ‘groeiregeling voor het (v)so is aangepast met nieuwe bedragen voor 2018-2019. Voor meer uitleg leest u de […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video