po vo so
Online
31
mrt

Webinar: De praktijkdilemma’s bij passend onderwijs vanuit student, startbekwame leraar en lerarenopleiding

Samen met het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren organiseert het SPO op 31 maart een webinar over dilemma’s op het gebied van passend onderwijs waar studenten, startbekwame leraren en lerarenopleidingen in de praktijk tegenaan lopen.

“Dag in dag uit moet het gebeuren in de klas en in de school, door de leraar en alle andere professionals die de leerlingen ondersteunen. Beginnende leraren zijn vaak maar beperkt voorbereid op het omgaan met leerlingen met een (extra) ondersteuningsbehoefte. En startende leraren worden hier in hun eerste jaren ook nog weinig in begeleid. Hetzelfde geldt voor schoolleiders.” Uit ‘De Kamerbrief evaluatie en verbeteraanpak passend onderwijs’

Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert in 2021 samen met het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren een drietal webinars over dilemma’s die in de klas en in de school spelen als het gaat om passend onderwijs. Waar loopt u als (startende) leraar tegenaan? Wat vraagt dit van uw visie en professionele houding op onderwijs aan leerlingen met een (extra) ondersteuningsbehoefte? Welke begeleiding is wenselijk en welke rol heeft een schoolleider en bijvoorbeeld de opleiding hierin?

Het webinar op woensdag 31 maart is de eerste uit een serie van drie webinars met als gezamenlijk thema Leraren en passend onderwijs in de klas.

Inhoud

Tijdens het eerste webinar laten we praktijkdilemma’s vanuit de verschillende perspectieven zien. Zowel het perspectief van de student, de startbekwame leraar, de lerarenopleiding, de praktijkbegeleider als het perspectief van beleidsmakers in de school komt aan bod.

Vervolgens maken we een verdiepingsslag en gaat u met collega’s in gesprek over deze verschillende dilemma’s met als doel om samen te komen tot nieuwe inzichten die u de volgende dag direct in de praktijk kunt brengen.

Praktische informatie

Wanneer: 31 maart 2021
Tijd: 14.00 – 15.45 uur
Voor wie: alle professionals in onderwijs, lerarenopleiders, studenten
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Waar: Online
Inschrijven: via dit aanmeldformulier

Vragen

Heeft u vragen over deze webinar? U kunt uw vragen mailen naar steunpuntpassendonderwijs@povosi.nl


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video