po vo
Utrecht
10
okt

Verbinding passend onderwijs en opleidingsscholen

Passend onderwijs vraagt om het vergroten van kennis en kunde rond het omgaan met verschillen tussen leerlingen. Om duurzaam aan deze competenties van leraren te werken, is de samenwerking tussen partnerschappen Samen Opleiden en samenwerkingsverbanden passend onderwijs van belang. Op woensdagmiddag 10 oktober verkennen wij de mogelijkheden rondom deze samenwerking tijdens de werkconferentie bij The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht.

Na de werkconferentie van vorig jaar organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs in samenwerking met het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren op veler verzoek een vervolg. Deze middag buigen wij ons gezamenlijk over de vraag hoe de verbinding tussen samenwerkingsverbanden passend onderwijs en partnerschappen Samen Opleiden kan worden versterkt. Hoe kan deze samenwerking eruit zien? En wat levert het de scholen, lerarenopleidingen en samenwerkingsverbanden op?  Tijdens deze werkconferentie gaat u in gesprek met collega’s uit het veld van passend onderwijs en het opleiden van leraren – zowel PO als VO – en verkent u voorbeelden uit de praktijk. Kom ook en maak kennis met de expertise en ervaringen van collega’s over de mogelijkheden voor samenwerking om toekomstige docenten duurzaam toe te rusten voor passend onderwijs.

Programma

12.00 – 13.00 uur           Inlooplunch
13.00 – 14.00 uur           Plenaire start
14.00 – 14.15 uur           Wissel
14.15 – 15.00 uur           Gespreksronde 1
15.00 – 15.30 uur           Pauze
15.30 – 16.15 uur           Gespreksronde 2
16.15 – 16.30 uur           Plenaire afsluiting

Praktische informatie

Datum:               Woensdag 10 oktober 2018
Tijd:                     Van 13.00 uur tot 16.30 uur – Inlooplunch vanaf 12.00 uur
Waar:                  The Colour Kitchen Zuilen – Prinses Christinalaan 1 in Utrecht
Voor wie:            Betrokkenen bij lerarenopleidingen, (opleidings)scholen PO en VO en swv-en                                                        passend onderwijs PO en VO.
Kosten:               Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst
Aanmelden:      U kunt zich aanmelden via het formulier.

Bezoek deze bijeenkomst vooral samen: bent u werkzaam bij een samenwerkingsverband passend onderwijs? Nodig dan een collega uit van een lerarenopleiding, school of opleidingsschool om ook mee te gaan en en meld u samen aan voor deze bijeenkomst. Werkt u bij een opleidingsschool? Betrek dan een collega werkzaam bij een samenwerkingsverband passend onderwijs in de regio.

Contactpersonen

Deze werkbijeenkomst wordt verzorgd door Steunpunt Passend Onderwijs en het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video