po vo
5
okt

Tweedaagse samenwerkingsverbanden 5&6 okt

Samen leren leven: werken aan een inclusieve maatschappij

Doelgroep: Schoolbestuurders en hun partners bij gemeenten, jeugdhulpverlening en leerplicht, leidinggevenden en medewerkers van samenwerkingsverbanden po en vo, jongeren, ouders.

Georganiseerd door: leidinggevenden van samenwerkingsverbanden, de PO-Raad en de VO-raad.

Passend onderwijs geeft ruimte om te werken aan een inclusieve maatschappij. Ruimte die schoolbesturen, samenwerkingsverbanden en partners kunnen én willen benutten. Het uiteindelijke doel, een samenleving waarin diversiteit vanzelfsprekend is en gewaardeerd wordt. Waarin iedereen kansen krijgt om de eigen talenten te ontplooien.

Conferentie

Hoe werken we aan een duurzame transitie in het belang van een inclusieve maatschappij en hoe kan inclusiever onderwijs hieraan bijdragen?  De conferentie stimuleert, prikkelt en inspireert de deelnemers om deel te nemen aan deze transitie, vanuit ieders eigen taak en doelstelling. Maar de conferentie gaat ook in op de praktische vragen en dilemma’s die daaruit voortvloeien voor ons dagelijks werk. Wat betekent ‘de inclusieve maatschappij’ voor onze gezamenlijke inspanningen voor het dekkend netwerk van (basis)ondersteuning, tot en met de zorg? Wat kan het betekenen voor de volgende generatie ondersteuningsplannen die velen van ons in deze periode schrijven?

De vele positieve reacties op de Proeverij van 19 mei inspireerde de organisatoren voor de opzet van de tweedaagse. Tijdens deze bijeenkomst proefden de deelnemers aan verschillende perspectieven. Zij werden op die manier aan het denken gezet over de rol van het onderwijs, van leerkracht tot samenwerkingsverband. Tijdens de tweedaagse brengen we de verschillende perspectieven samen die nodig zijn voor onze gezamenlijke opdracht: werken aan een inclusieve maatschappij.

Programma

Bekijk het programma op de website van de conferentie.

Praktische informatie

Voor wie: schoolbestuurders en hun partners bij gemeenten, jeugdhulpverlening en leerplicht, leidinggevenden en medewerkers van samenwerkingsverbanden po en vo, jongeren, ouders.
Wanneer: donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2017
Waar: De Werelt in Lunteren
Kosten: € 25,- per dag (u ontvangt een factuur)
Kosten diner: € 40,- (u ontvangt een factuur)
Inschrijving: De inschrijftermijn is verstreken. Wilt u nog deelnemen aan de Tweedaagse, dan bent u van harte welkom. U kunt zich dan op donderdag 5 oktober of vrijdag 6 oktober ter plekke aanmelden bij de congresbalie van De Werelt in Lunteren. Voor vragen kunt u contact opnemen met de ondersteuning passend onderwijs, telefoonnummer 033 – 20 40 200 of swv_po-vo@ondersteuningpassendonderwijs.nl

Wilt u overnachten?
Dan verzoeken wij u dit zelf te regelen met congrescentrum De Werelt via info@congrescentrum.com. De kosten van overnachting en ontbijt zijn voor eigen rekening en dient u bij vertrek uit De Werelt bij de receptie te voldoen.

 


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video