po vo
Utrecht
30
mrt

Geannuleerd | Ontwikkelgroep ‘Jeugdhulp op school’

Gezien de huidige omstandigheden rond het coronavirus vervallen tot de zomer de bijeenkomsten van het Steunpunt Passend Onderwijs. Lees meer

——-

Op steeds meer scholen wordt jeugdhulp op het niveau van de school georganiseerd. Dit gebeurt op verschillende manieren. Wat kunnen we leren van deze verschillende initiatieven? Met deelnemers aan deze groep gaan we in op de diverse organisatievormen, onderliggende vraagstukken en de individuele ontwikkelvragen. De eerste bijeenkomst staat gepland op 30 maart.

Uit verschillende ervaringen blijkt dat het laagdrempelig kunnen schakelen naar jeugdhulp, zware ondersteuning kan voorkomen en dat docenten op de scholen in hun handelen gebaat zij bij de adviezen die jeugdhulpmedewerkers hen kunnen geven.

Wat kun je leren van deze verschillende vormen hoe jeugdhulp is georganiseerd? Wat werkt goed en welke vraagstukken spelen er nog? In de groep wordt (praktijk)kennis met elkaar gedeeld en is er ook ruimte voor het stellen vragen aan experts (o.a. van het Nederlands Jeugdinstituut) en onderzoekers.

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op de ontwikkelvragen die deelnemers ingediend hebben . Op basis van een clustering van de vraagstukken worden de thema’s van de volgende bijeenkomsten bepaald. In 2020 komt de ontwikkelgroep in totaal vier keer bij elkaar. 

Praktische informatie

Datum en tijdstip: 30 maart 2020 (eerste bijeenkomst) van 12.30 tot 15.30
Doelgroep: Onderwijs (schoolbesturen, scholen en samenwerkingsverbanden), jeugdhulporganisaties en gemeenten / leerplicht
Locatie: Utrecht (volgt)
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
Aanmelden: De inschrijving staat weer open. Deelnemers komen niet in de wachtrij. Aanmelden kan hier .


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video