po vo
Apeldoorn
8
nov

Nationale Schoolleiders Top

Wilt u als schoolleider in gesprek met Hans de Jong, president Philips Nederland, over uw ambities en doelstellingen en hoe die te realiseren? Bent u benieuwd naar de inzichten van hoogleraar Ap Dijksterhuis hoe psychologie kan helpen betere beslissingen te nemen? Of hoe collega-schoolleiders leiding geven aan processen zoals passend onderwijs, flexibilisering en vernieuwing van de onderwijsinhoud? Op de Nationale Schoolleiders Top VO 2018 kan het!

Uw ambities en doelstellingen – en die van uw school – staan centraal in het programma. Leren van schoolleiders, experts en leidinggevenden uit het bedrijfsleven en andere maatschappelijke sectoren is het uitgangspunt. In kleinschalige, interactieve sessies gaat u in gesprek over hoe uw ambities in de praktijk te brengen. Aan het einde van de dag gaat u met oplossingen, kennis en nieuwe contacten naar huis

U gaat in gesprek met een keur aan leidinggevenden uit andere sectoren, zoals Dick Boer (voormalig CEO Ahold Delhaize), Sven Smit (Senior Partner McKinsey & Company), Hans de Jong (President Philips Nederland) en Cathelijne Broers (directeur De Hermitage & De Nieuwe Kerk Amsterdam).

Experts geven hun inzichten over leiderschap en schoolontwikkeling:
* Ap Dijksterhuis (hoogleraar Psychologie)
* Andre Wierdsma (emeritus hoogleraar Organiseren en Co-creëren)
* Peter Leisink (hoogleraar Bestuurs- en organisatiewetenschappen)
* Paul Rosenmöller (voorzitter VO-raad)

In kleinschalig sessies presenteren schoolleiders van voorloperscholen hun casus en is er ruimte voor elkaar ontmoeten, vragen en kennisuitwisseling. Centraal staat steeds de rol van de schoolleider en hoe leiding te geven aan veranderingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: flexiblisering van het onderwijs, verbinding maken met de omgeving van de school, kansengelijkheid, passend onderwijs, ontwikkeltijd en onderwijsinhoudelijk leiderschap.

Voor wie?

De NST is bestemd voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs, van teamleider tot rector en directeur. Medewerkers die werken aan schoolontwikkeling, zoals HR-functionarissen, zijn ook welkom. De drie voorgaande edities van de NST werden door de deelnemers gemiddeld met een 8 beoordeeld. De NST wordt georganiseerd door de VO-raad, Schoolleidersregister VO, Netwerk van Schoolleiders, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en NL2025.

Bekijk hier meer informatie en meld u aan.


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video