po vo
Regio Utrecht/ Amersfoort
18
jun

Masterclass passend onderwijs: bestuurlijke samenwerking in een complex netwerk

Op 18 juni organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs een masterclass over bestuurlijke samenwerking in een complex netwerk. De masterclass is bedoeld voor schoolbestuurders (regulier – en speciaal onderwijs) die zich moeten manoeuvreren in het complexe speelveld van passend onderwijs. De masterclass wordt ingeleid door dr. Pieterjan van Delden, die gepromoveerd is op het onderwerp samenwerkingsverbanden. De theorie uit de inleiding wordt gekoppeld aan de persoonlijke leervragen die vooraf zijn ingediend. Onder begeleiding van Pieterjan gaan we gezamenlijk  op zoek naar antwoorden en krijgt u praktische tools en tips aangereikt om de samenwerking een impuls te geven.

Onderwerpen
Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verschillende vormen van samenwerkingsverbanden
  • Netwerksturing en samenwerking
  • Omgaan met tegengestelde belangen
  • Rolopvatting

Ervaringen
Enkele reacties van deelnemers aan een eerder masterclass onder leiding van Pieterjan van Delden:

“Voor mij zijn deze bijeenkomsten van het Steunpunt Passend Onderwijs een soort scholingstraject als directeur van een samenwerkingsverband. Het is heel prettig om iemand te horen die er echt diepe studie van heeft gemaakt; dit gaat veel verder dan een workshop, omdat de casuïstiek aan een theoretisch model wordt gekoppeld. Dat past goed bij mijn eigen leerstijl: de verbinding van de praktijk aan de theorie.”

“Heel leerzaam, wat zit er toch veel achter de systemen waar je zelf midden in zit. Ik kom uit de praktijk, ben geen bestuurder, die wereld is nieuw voor mij. Dit helpt mij heel erg om het systeem beter te begrijpen. En dat mijn casus vanmiddag behandeld is, geeft het natuurlijk nog iets extra’s. Het inspireert om door te gaan.”

Praktische informatie
Data en tijd:                       Op 18 juni 2019 van 14.00 – 17.00 uur. Optioneel een aansluitend nagesprek met soep en broodjes. U geeft dit bij uw aanmelding aan.
Voor wie:                            Voor schoolbestuurders PO en VO (regulier – en speciaal onderwijs)
Locatie:                              Vathorst College, Lovink 6, 3825 MP Amersfoort
Kosten:                               De kosten bedragen 50,00 euro (incl. BTW) per persoon.
Aanmelden:                       Via dit formulier
Vragen:                               Casussen en leervragen indienen bij projectleider Mike Jolink via: steunpuntpassendonderwijs@vo-raad.nl


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video