po vo
Online
10
jun

leerKRACHT webinar voor Samenwerkingsverbanden

Op 10 juni om 13.30 uur organiseert Stichting leerKRACHT in samenwerking met SWV de Liemers-PO en SWV-VO 3006 een webinar over hun ervaringen met LeerKRACHT.

Als Samenwerkingsverband passend onderwijs sta je voor de opdracht om in samenwerking met schoolbesturen voor elk kind in de regio een passende plek te vinden of te creëren. Maar hoe organiseer je samenwerking op een manier die uiteindelijk ten goede komt aan de leerlingen en dus verder gaat dan protocollen, budget en procedures?

Onze aanpak helpt scholen om in een lerarenteam samen het onderwijs voor de leerlingen te verbeteren. Deze methodiek blijkt ook effectief voor teams die vanuit een SWV scholen ondersteunen.

In dit informatieve en interactieve webinar vertellen we meer over leerKRACHT en delen begeleiders van 2 teams hun ervaringen met de leerKRACHT aanpak:

  • Bureau Ondersteuning van SWV de Liemers zocht een methode om als team meer eigenaarschap te kunnen nemen om samen te werken en te leren. Het gaf hen ook handvatten om de verbinding met scholen beter vorm te geven. Zo helpt de methodiek hen de arrangementen die zij samen met scholen vormgeven te verbeteren.
  • De begeleiders bij SWVVO 30 06 gebruiken de leerKRACHT-aanpak om samen hun ondersteuning op scholen continue te verbeteren. Hiervoor gebruiken zij onder anderen arena’s met scholen en ouders om te horen waar zij tegenaan lopen en hoe zij nog beter geholpen kunnen worden.

Na dit webinar heb je:

  • Inzicht in hoe je in je eigen team de samenwerking kunt te verbeteren, als ook de verbinding met scholen
  • Voorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt gaan in je eigen team

Voor wie is het webinar?

  • Je bent werkzaam voor een Samenwerkingsverband in het po of vo
  • Je wilt samen met je team doelgericht aan de slag om de ondersteuning aan scholen structureel verder te verbeteren
  • Jullie doen nog niet mee aan het leerKRACHT-programma

Aanmelden

Via dit formulier


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video